UBICI MAJKE NA VIDIKOVCU 15 GODINA: Prvo je tukao pesnicom, pa šutirao u glavu, a onda ubadao i sekao nožem?! Stankoviću Apelacioni sud kaznu povećao za 2 godine
Foto: Damir Dervišagić

pravosnažna presuda

UBICI MAJKE NA VIDIKOVCU 15 GODINA: Prvo je tukao pesnicom, pa šutirao u glavu, a onda ubadao i sekao nožem?! Stankoviću Apelacioni sud kaznu povećao za 2 godine

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu Milanu Stankoviću i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva majke Zlate u stanu na Vidikovcu 30. maja 2017. godine.

Ovom odlukom koja je danas obljavljena na sajtu suda, usvojena je žalba tužilaštva i preinačena je prvostepena presuda kojom je Stanković u martu ove godne bio osuđem na 13 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo.

Za ovo krivično delo 15 godina je i maksimalna zakonom propisana kazna, na koju je sada Stanković i osuđen.

foto: Vladimir Šporčić

On je proglašen krivim jer je 30. maja 2017. godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti pijan i pod dejstvom marihuane, ubio majku tako što ju je najpre više puta udario pesnicom, a potom i šutirao u predelu glave i tela.

Nakon toga joj je kuhinjskim nožem zadao više uboda i posekotina u predelu tela i vrata usled čega je žena preminula.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima i da nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu da je Stanković više puta bio osuđivan zbog krivičnog dela nasilja u porodici izvršenog upravo nad pokojnom majkom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track