ISTRAGA POGIBIJE VLADIMIRA BULATA KOD ZRENJANINA: Pilot izgubio svest tokom akrobacija?!
Foto: Facebook

NESREĆA

ISTRAGA POGIBIJE VLADIMIRA BULATA KOD ZRENJANINA: Pilot izgubio svest tokom akrobacija?!

Crna Hronika -

Istraga pogibije pilota i instruktora letenja Vladimira Bulata (47) iz Beograda, koji je stradao u blizini aerodroma Ečka prekjuče, kada se sportski avion kojim je upravljao srušio, još uvek je u toku, a zasad postoje dva moguća uzroka tragedije.

Prema rečima našeg izvora, jedan od mogućih uzroka pada letelice je kvar na motoru.

- Vladimir je bio akrobatski pilot i jedan od najiskusnijih. Kobnog jutra je poleteo sa aerodroma Ečka i izvodio je akrobacije na nebu kao što je to činio milion puta. Ne verujemo da je on pogrešio, to je prosto nemoguće. Jedina mogućnost jeste da mu se pokvario avion "zlin", zbog čega je izgubio kontrolu i survao se u njivu - kaže izvor.

On napominje da postoji još jedan mogući scenario koji je doveo do tragičnog ishoda.

- Rukovodilac letenja u četvrtak nije čuo nikakav glas iz aviona, vrištanje ili dozivanje u pomoć. Zbog toga se pretpostavlja da je Bulat izgubio svest u avionu, što nije nemoguće, jer je prilikom izvođenja akrobacija pritisak ogroman i dolazi do opterećenja, usled kojeg je moguće ostati bez svesti - kaže izvor i naglašava da će istraga tek utvrditi šta se dogodilo.

Poginuli Vladimir Bulat bio je predsednik aero-kluba Falkon. - Bio je vrhunski pilot. Mogao je da izvede neverovatne akrobatske letove. Mogao je da leti 10 metara nad tlom. Ne znam šta se dogodilo, ali ovo je strašno - rekao je jedan prijatelj.

(Kurir.rs/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track