Najnovije vesti

ŠKALJARAC SASLUŠAN U SRBIJI: Jovan Vukotić dao izjavu povodom tri slučaja ubistva za koje je osumnjičen u Crnoj Gori
Foto: Printscreen/ Instagram

primljen zahtev za izručenje

ŠKALJARAC SASLUŠAN U SRBIJI: Jovan Vukotić dao izjavu povodom tri slučaja ubistva za koje je osumnjičen u Crnoj Gori

Crna Hronika

BEOGRAD - Jovan Vukotić (38), za kojeg Crna Gora veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana", saslušan je u Srbiji povodom zamolnice crnogorskog ministarstva pravde, u vezi sa tri pokušaja ubistva za koja je osumnjičen u toj državi.

foto: Zorana Jevtić

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizirala je za Tanjug da je Vukotić saslušan u predmetima u kojima su oštećeni Vojin Stupar i Miloš Radonjić, kao i Tamara Zvicer, napominjući da je u oba slučaja pružio čvrste alibije kojima dokazuje da nije bio, niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, te da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih dela.

U predmetu pokušaja ubistva Tamare Zvicer u Kotoru 2016. godine, Vukotić je, prema rečima njegovog branioca, u tom trenutku bio hiljadu kilometata daleko.

"Čim je javno 'prozvan' u vezi sa tim slučajem, on je tužilaštvu dostavio materijalne dokaze u formi video zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi i njegovu odbranu. Na te okolnosti postoji i veliki broj svedoka", napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića takođe u Kotoru 2016. godine, odbrana Vukotića je da "ni tog dana, ni tih dana" nije bio u Kotoru, niti na primorju, dodala je advokatica.

Uvidom u spise, kako kaže Vukotićev branilac, može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza kao i brojni svedoci.

foto: Stefan Jokić

Inače, Ministarstvo pravde Srbije nedavno je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog Kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša.

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde.

Vukotić inače ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo.

On je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Pored pomenuta dva slučaja, Vukotić je prošle godine u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

Osumnjičen je da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac, dok je sa oštećenom u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navela je ranije u saopštenju crnogorska policija.

Takođe pod istragom je crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaceni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenele su ranije podgoričke Vijesti.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

On je 10. septembra bio u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...