NEZAPAMĆENA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ŠAPCA: POGINULO ČETVORO  PRIJATELJA! Jedina preživela devojka dozivala mrtvu sestru i prijatelje
Foto: Privatna arhiva, Kurir

tragedija

NEZAPAMĆENA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ŠAPCA: POGINULO ČETVORO PRIJATELJA! Jedina preživela devojka dozivala mrtvu sestru i prijatelje

Crna Hronika -

Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20), Tanja Lacković (18) i Sara Lolić (18) poginuli su kada je "ford fiesta", kojim je upravljala preživela Maja Lolić (18) udario u betonski stub

Četvoro prijatelja iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca, poginulo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče oko pet sati ujutru dogodila u Tabanovićima kod Šapca, kada je automobil "ford fiesta" u kome su se nalazili sleteo s puta i udario u stub elekrične rasvete!

Na mestu su preminuli Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20), Tanja Lacković (18) i Sara Lolić (18), dok je Sarina rođena sestra Maja Lolić (20) jedina preživela. Za volanom "forda" bila je Maja Lolić, a petoro prijatelja se kobnog jutra vraćalo iz noćnog provoda.

foto: kurir

Meštani Tabanovića prepričali su za Kurir stravične scene posle udesa.

- Čuo se tup udarac, a zatim je betonski stub počeo da varniči. Istrčali smo, brzo sam izvadio akumulator iz auta da se ne zapali. Leševi su bili na sve strane - priča Milan Ilić, koji je među prvima prišao da pomogne.

Od siline udarca rasuli su se delovi automobila, ali i delovi tela nastradalih.

foto: kurir

- Devojke koje su sedele napred bile su vezane. Ona koja je vozila, uspela je da izađe i dozivala je pomoć. Bila je u šoku i nije znala gde se nalazi. Nije ni premitila da je pored nje mrtva sestra. Druga devojka, ispala je iz kola, ležala je pored ograde, a tri metra od tela bila je otkinuta ruka. Na travi su bili delovi mozga. Na sedištima lokve krvi, razbacane stvari, cipele, tašnice. Farmerke su visile sa prozora olupine, verovatno su spale sa poginulog mladića. Katastrofa! - priča uznemireni očevidac.

Dragica Ilić, pred čijom kućom se desila nesreća kaže da je od siline udarca pala s kreveta.

foto: Kurir

- Devojka koja je preživela sedela je ovde. Iznela sam joj čašu vode. Govorila je da idem da pogledam da li je Sara živa. Nisam smela od straha - priča Dragica.

U Mačvanskom Pričinoviću šok i neverica. Sestre Sara i Maja, Ivana, Tanja i Miodrag bili su nerazdvojni drugari.

Miodrag je baš kobnog dana doputovao iz Beča kako bi išao na svadbu kod rođaka. Posle svadbe su, kako priča Miodragova sestra Marija, došli kući, presvukli se i oko 23 je po njih došla drugarica i svi zajedno su, u dva automobila, otišli u grad.

foto: kurir

- Mi smo posle izlaska prvi krenuli, a oni za nama. Došli smo kući i čekali ih, jer smo hteli da igramo monopol, ali njih nije bilo. Pomislili smo da su svaratili na pumpu. Onda je najbolji drug mog brata dobio poziv da krene, ali da nikom ne kaže gde i zbog čega - kaže uplakana Marija i nastavlja:

- Kada sam čula šta se desilo otišla sam tamo. Pokušala sam da izvučem iz auta brata i drugaricu, ali nisam mogla da im pomognem.

Njena majka Suzana Jovičić guši se u suzama.

- Znate kakvo je to dete bilo, ja vama ne mogu opisati. Nije što je moje dete. Koga god da pitatet to će vam reći, niti je pio, niti pravio probleme - priča majka.

Neostvareni planovi Čekali su Sarin rođendan, nisu ga dočekali

U olupini "forda" ostala je fotografija sa jednog veselja, na kome je poginula Sara bila sa prijateljicama. I sama Sara trebalo je da za dva dana proslavi svoje punoletstvo. - Svi su se spremali za proslavu njenog 18. rođendana u utorak. Nažalost, umesto na slavlje, trenutak nepažnje ih je odveo u smrt - kaže Sarin rođak, dok njena majka Vesna samo odmahuje rukom i moli da ne priča o svojoj tragediji. - Imala sam četvoro dece, sada imam troje - kaže i tiho se udaljava od kapije moleći se da Maja, koje je jedina preživela, bude dobro. I u kući nastradale Ivane Bogunović juče je vladala neopisivs tuga. Majka ne izlazi iz kuće od pet sati, kada ju je probudila strašna vest. - Ivanin otac je u Nemačkoj, ali je krenuo za Srbiju čim su mu javili za ćerkinu smrt - kaže rođak.

Snimak iz kafane Veselili se uz Džeja

Sara Lolić je samo nekoliko sati pre tragedije na svoj Instagram profil okačila video-snimak iz kafane. Na snimku se vidi desetak mladih za stolom, kako pevaju i nazdravljaju u veseloj atmosferi, dok se u pozadini čuje pesma Džeja Ramadanovskog "Imati, pa nemati". - Sad ostani i ne idi, jer znam da ćeš da zašališ kad kažeš kraj, a da tako ne msiliš. Sad ostani jer trebaš mi, pa makar noć još trajalo, jer to je sve što je od nas ostalo - pevali su svi u glas, ne sluteći da će samo nekoliko sati kasnije otići u smrt.

Uzroci se ispituju Auto se raspao

Uzroci saobraćajke još uvek se ispituju, ali sudeći po tragovima na mestu nesreće najverovatnije da je Maja izgubila kontrolu nad "fordom" usked neprilagođene brzine. - Osum rasutih delova automobila, pored olupine vđena je i dvolitarska flaša od piva - kaže očevidac i dodaje da je betonski stub u koji su udarili, ostao da se drži samo na armaturi. - Auto se raspao, koliko je to jak udarac bio - kaže očevidac.

(Kurir.rs/Mirjana Čvorić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track