JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U KRALJEVU: Monter nastradao kada je korpu na oko 5 metara visine zahvatio strujni luk
Foto: Nebojša Mandić

nije mu bilo spasa

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U KRALJEVU: Monter nastradao kada je korpu na oko 5 metara visine zahvatio strujni luk

Crna Hronika -

Monter J. Đ.(35) iz Kraljeva, zaposlen u jednom privatnom preduzeću „Ting“, nastradao je od strujnog udara dok je radio u kraljevačkom naselju Grdica.

Nesreća se dogodila kada je korpu, u kojoj se na visini od oko pet metara nalazio J. Đ. radeći na postavljanju telekomunikacionog optičkog kabla, zahvatio takozvani strujni luk od obližnje visokonaponske mreže. Od silovitog strujnog udara nesrećni monter na mestu je preminuo.

Prema rečima njegovih kolega iz firme, J. Đ. je važio za najboljeg radnika, bio je vrhunski obučen i posedovao je sve neophodne sertifikate i dozvole.

- Nesreća, prava nesreća...Ne znam šta da vam kažeme. U prvi mah sam pomislio da je korpa zakačila strujni kabl, a ispostavilo se da su strujni luk i varnice udarile u korpu u kojoj je bio monter. Tu, nažalost, nije bilo pomoći - rekao je novinarima jedan od kolega koji je čuvši šta se desilo pristigao na mesto nesreć

Osim pripadnika kraljevačke policije na mesto nesreće ubrzo su pristigli i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog montera.

(Kurir.rs/J. S./ FOTO: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja