Saobraćajna nesreća kod Požege: Mortus pijan ubio čoveka na motokultivatoru
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

Saobraćajna nesreća kod Požege: Mortus pijan ubio čoveka na motokultivatoru

Crna Hronika -

Mikailo Kovačević iz Kosjerića, vozač motokultivatora, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sredu oko 22.45 u selu Otanj, na putu Kosjerić-Požega.

Kako saznajemo, do tragedije je došlo kada se M. P. (57) iz Požege, u stanju teške alkoholisanosti, kombijem zakucao u motokultivator kojim je upravljao nastradali Kovačević.

Udarac otpozadi

- M. P. je vozio kombi sa čak 2,3 promila alkohola u krvi! On je otpozadi udario u motokultivator (frezu) s prikolicom na kojoj je bila kosilica. Utvrđeno je i da freza nije bila osvetljena - kaže naš izvor.

x 2,3 promila alkohola u krvi imao je vozač kombija x 48 sati pritvora određeno je M. P. iz Požege

Očevici stravične nesreće, inače meštani sela Otanj, kažu da je scena nakon sudara bila jeziva.

- Motokultivator je od siline udara bio sasvim uništen. Kada ga je kombi udario, bacio ga je u stranu, a vozaču, nažalost, nije bilo pomoći. Nije davao znake života. Preminuo je na mestu. Delovi kombija i motokultivatora bili su rasuti po putu - rekao je jedan od meštana koji bio na mestu nesreće.

foto: Dado Đilas

Kako Kurir saznaje, nesrećni Kovačević je iz sela Gradina u Kosjeriću.

- Bio je oženjen i ima dva sina i ćerku. Kako sam čuo, radio je u Požegi. Te večeri je terao kosilicu na svoje imanje kako bi pokosio u četvrtak kada dođe s posla - priča jedan poznanik nesrećnog čoveka.

On dodaje da se pretpostavlja da je vozač kombija, osim što je bio mortus pijan, prekoračio i brzinu.

- On je naišao iza motokultivatora. Moguće je da kultivator nije imao nikakvu svetleću signalizaciju, ali da je vozio sporije, možda bi ga i uočio na vreme. Pretpostavlja se da je išao veoma brzo i da nije video vozilo ispred sebe sve dok ga nije udario, pošto navodno nema ni tragova kočenja - kaže naš sagovornik.

Crni niz na putevima

Posle nesreće, policija je obavila uviđaj, a vozač kombija je odmah podvrgnut alko-testu.

- Bilo je jasno da je čovek pijan. Policajci su se šokirali kada su videli koliko promila ima. On je odmah zadržan u policijskom pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Užicu - kaže naš izvor.

Podsetimo, protekli mesec bio je jedan od najkrvavijih na srpskim putevima. U julu je u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 64 ljudi. Nažalost, crni niz se nastavio i u avgustu.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić/foto:ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track