BOMBAŠ IZREŠETAN NA ULICI: Ranko Vuletić (56) ubijen u Nikšiću
Foto: Vijesti.me

EGZEKUCIJA

BOMBAŠ IZREŠETAN NA ULICI: Ranko Vuletić (56) ubijen u Nikšiću

Crna Hronika -

Policija je uhapsila Vuka L. zbog sumnje da je s više hitaca usmrtio Nikšićanina koji je ranije robijao zbog eksploziva

Ranko Vuletić (56) ubijen je juče ujutru u pucnjavi u Njegoševoj ulici u Nikšiću, a odmah nakon zločina policija je uhapsila Vuka L., osumnjičenog za zločin.

Prema nezvaničnim informacijama crnogorskih medija, ubica je u Vuletića ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

- Navodno, na mestu zločina pronađeno je šest čaura, a tri metka su pogodila Vuletića. On je hitno prevezen u bolnicu, ali je preminuo na putu do zdravstvenog centra - rekao je izvor crnogorskih medija i dodao:

Bio poznat policiji

- Pucnjava se dogodila kod stare pošte, a policija je taj deo grada odmah blokirala. Posle kraće potere uhapšen je osumnjičeni, a motiv likvidacije se još utvrđuje.

foto: Vijesti.me

Ubijeni Vuletić je odranije bio poznat policiji, a bio je osuđen na 11 meseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala „Tani“, koji je tada bio u vlasništvu Ranka Radulovića. Bombu ispred lokala Vuletić je bacio u junu 2015. godine, a tom prilikom niko nije stradao, ali je pričinjena šteta na većem broju automobila parkiranih preko puta lokala.

- Bomba je bačena na osam metara od kluba i pukom srećom niko nije stradao - izveštavali su mediji u to vreme.

Pripremali likvidacije

Ranko Radulović, koji se pre četiri godine našao na meti Vuletića, bivši je vlasnik FK Čelik i takođe je dobro poznat policiji. Hapšen je više puta zbog različitih krivičnih dela. O njemu se poslednji put pisalo u junu prošle godine, kada je uhapšen kao deo grupe koja je pripremala likvidacije više članova zaraćenih kotorskih klanova, zbog čega se nalazi u pritvoru. Između ostalog, on je juče sproveden iz zatvora u Spužu u Specijalno tužilaštvo, gde je saslušan zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kurir.rs/J. I. Foto:Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja