U MASAKRU KAZIMIROVIĆA UČESTVOVALE NAJMANJE 3 OSOBE! Policijski pukovnik OTKRIVA SVE! Egzekutor živeo pored ŽRTAVA DANIMA, a evo i MOTIVA jezivog zločina!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ekskluzivno za Kurir

U MASAKRU KAZIMIROVIĆA UČESTVOVALE NAJMANJE 3 OSOBE! Policijski pukovnik OTKRIVA SVE! Egzekutor živeo pored ŽRTAVA DANIMA, a evo i MOTIVA jezivog zločina!

Crna Hronika -

Stručno mišljenje - Penzionisani policajac i vlasnik detektivske agencije Goran Tomić tvrdi da je nalogodavac masakra u Jabukovcu osoba iz okoline Negotina, dok je ubica plaćenik koji nije s tog područja

Goran Tomić, pukovnik policije u penziji i vlasnik detektivske agencije, tvrdi da su u ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) umešane najmanje tri osobe, od kojih su dve sigurno iz negotinskog kraja.

žrtve masakra
žrtve masakrafoto: Privatna Arhiva

- Tvrdim da je zločin planiran najmanje oko godinu dana, a umešane su bar tri osobe - organizator, tiper i ubica. Prvo dvoje su sigurno iz okoline Negotina, dok je neposredni izvršilac profesionalac koji nije iz ovog kraja. Motiv je zasigurno koristoljublje. Ne sumnjam da će počinioci biti otkriveni jer Uprava kriminalističke policije, kao i policijske uprave u Boru i Negotinu, imaju iskusne operativce koji će zasigurno rasvetliti ovaj zločin - kazao je Tomić za Kurir.

Ubistvo sudije

On je bio jedan od ključnih istražitelja koji su pre nekoliko godina rasvetlili misteriozno ubistvo sudije Dragiše Cvejića iz Knjaževca, kog je 2008. likvidirao plaćenik. Opsežna istraga koja je trajala nekoliko godina na kraju je rezultirala hapšenjem naručioca.

- Ovo je priča koja traje i koja je osmišljena do detalja. Tiper je najverovatnije osoba sa područja ovog ili obližnjeg sela. Zbog toga je sada neophodno da se istraga usmeri najpre na sam Jabukovac, i to na dešavanja u poslednjih nekoliko godina - kazao je Tomić, koji je tokom karijere bio i na čelu policije u Zaječaru.

istražitelji tragaju za ubicom
istražitelji tragaju za ubicomfoto: Zorana Jevtić

On dodaje da u slučaju naručene likvidacije ubica obavezno duže vreme posmatra svoje žrtve, sve dok mu se ne ukaže idealna prilika za izvršenje zločina.

- Treba proširiti pretragu terena. Ubica je žrtve posmatrao i čekao pogodan momenat da se nađu svi na okupu. Najverovatnije je više dana bukvalno živeo pored njihove kuće - kaže Tomić i dodaje:

Veruje u  uspeh  policije... Goran  Tomić
Veruje u uspeh policije... Goran Tomićfoto: Screenshot

Tragovi

- U danima dok je posmatrao ubica je morao i da jede, spava, pije... To znači da je ostavio svoje tragove koje sada treba otkriti. Siguran sam da će istražitelji u tome uspeti i rasvetliti ovaj zločin - kazao je on.

Podsetimo, leševe članova porodice Kazimirović pronašao je u petak pre podne njihov radnik Dragiša Danilović na imanju na samom kraju Jabukovca. Veruje se da su hicima iz vatrenog oružja ubijeni ubijeni dan ranije.

Ispraćaj

U ČETVRTAK SAHRANA UBIJENIH

Žrtve četvorostrukog ubistva biće danas sahranjene na lokalnom groblju u Negotinu. Kako Kurir saznaje, u dosadašnjoj istrazi saslušano je na desetine meštana, kao i sve osobe iz ovog kraja koje su krivično evidentirane. Takođe, kako nezvanično saznajemo, nekoliko osoba je podvrgnuto i poligrafskom ispitivanju. Forezničari su dva dana radili na mestu zločina, ali i dalje nema većih pomaka u istrazi ovog monstruoznog zločina.

(Kurir.rs/ Suzana Božinović/ Foto: Zorana Jevtić, privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track