UHAPŠEN POSLE NEKOLIKO SATI: Pregazio pešaka pa pobegao sa lica mesta
Foto: Dado Đilas

ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

UHAPŠEN POSLE NEKOLIKO SATI: Pregazio pešaka pa pobegao sa lica mesta

Crna Hronika -

SUBOTICA – Noćas se u Subotici dogodila saobraćajna nezgoda, na državnom putu između Subotice i Starog Žednika, u kojoj je nepoznati muškarac preminuo na licu mesta.

Nesreća se dogodila tako što je čoveka na putu udario automobil, a vozač je produžio ne zaustavivši se na licu mesta, potvrđeno je za Kurir iz Policijske uprave u Subotici.

„Muškarac se kretao putem kada je na njega naletelo vozilo, a vozač automobila je nakon što je udario mušku osobu pobegao sa lica mesta. Muškarac je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta”, kažu za Kuriri iz Policijske uprave.

Zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva Bojana Maravić izvršila je uviđaj na mestu nesreće, a kako Kurir saznaje, slučaj je prebačen sa osnovnog na Više javno tužilaštvo.

Kako saznajemo iz izvora bliskih policiji, jutros oko 8. sati je prijavljeno da je na putu prema Žedniku, pored bankine pronađeno beživotno telo muškarca i da se radi o D.T. (56) muškarcu iz Novog Žednika. Policija je obezbeđivala mesto nesreće, na starom putu za Novi Sad, jedva deset kilometara od Subotice, a Hitna pomoć koja je ubrzo stigla konstatovala je smrt muške osobe. Saobraćaj je preusmeravan dok je vršena istraga, a sada je put ponovo prohodan.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni vozač koji je pobegao sa lica mesta uhapšen već iza podneva, posle višečasovne policijske potrage nakon ispitivanja svedoka. Oko 14 časova osumnjičeni vozač je bio još uvek na saslušanju u policiji, saznajemo iz izvora tužilaštva.

Subotička policija je uhapsila S.P. (1979) iz Subotice, osumnjičenog da je u toku noći izazvao saobračajnu nesreću, u kojoj je poginuo pešak, a potom pobegao, potvrdili su iz Policijske uprave.

On je osumnjičen d aje upravljao teretnim vozilom na državnom putu od Subotice ka Novom Žedniku i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nije pružio pomoć povređenom licu u nezgodi, osumnjičeni je pritvoren do 48 sati, a nakon zadržavanja biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track