PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DVOJICE MEŠTANA JABUKOVCA: Prodali Davoru oružje kojim je ubio 4 osobe
Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

potvrdio ministar stefanović

PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DVOJICE MEŠTANA JABUKOVCA: Prodali Davoru oružje kojim je ubio 4 osobe

Crna Hronika -

Protiv dva lica za koje se sumnja da su prodali oružje Davoru Perniću (35) iz Jabukovca, kojim je 07. avgusta izvršio četvorostruko ubistvo u tom selu, podnete su krivične prijave za prodaju ilegalnog oružja, potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović, prilikom današnje posete PU Bor.

- Pronađena su dva lica kojima je pisana krivična prijava za prodaju ilegalnog oružja. To oružje potiče najverovatnije iz ratova 90-ih godina i te osobe očekuje sudski postupak – kazao je Stefanović.

Podsetimo, Davor Pernić (35) osumnjičen je da je 07. avgusta na mestu zvanom Velja Vratna ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Lujbinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) na saslušanju priznao je zločin do detalja ali je otkrio i odakle je nabavio oružje, koje je koristio u masakru kao i drugo oružje koje je pronađeno zakopano na obodu sela.

On je tada kazao da je oružje nabavio od dvojice meštana sela Jabukovac.

Davor je prilikom ubistva četvoro nedužnih ljudi koristio prigušivače koje je, kako je tvrdio, sam napravio uz pomoć snimaka sa interneta.

Otkriven je, sasvim slučajno kada je pao na poligrafskom ispitivanju. Ispričao je da je kobnog dana krenuo u pljačku u nameri da uzme novac za koji se govorilo da ga ima u porodici Kazimirovića, međutim onda je odlučio da ih sve ubije. Sve žrtve likvidirao je sa po nekoliko hitaca u glavu.

Davor je organima reda pokazao mesto gde je nakon krvavog pira zakopao oružje.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track