Najnovije vesti

ČOVEK KOGA JE ARKAN VEOMA POŠTOVAO I VOLEO! Evo ko je bio preminuli Milan Milanović Mrgud
Foto: EPA, Privatna Arhiva

ČOVEK KOGA JE ARKAN VEOMA POŠTOVAO I VOLEO! Evo ko je bio preminuli Milan Milanović Mrgud

Crna Hronika

Usled kraće, teške bolesti, u Beogradu je u nedelju preminuo Milan Milanović Mrgud (64), nekadašnji pomoćnik ministra odbrane Istočne Slavonije, Baranje i Zapdanog Srema i potpisnik mirovnog Erdutskog sporazuma iz 1995.godine.

 

Milanović je svedočio u Hagu na suđenju Slobodanu Miloševiću. Milana Milanovića Mrguda povezivali si sa time da je pomagao jedinici “Škorpioni”, međutim Milanović je te navode demantovao, kao i to da je ikada bio pripadnik MUP Srbije.

 

foto: Printscreen YT

 

 

“Bio sam samo pomoćnik ministra Istočne Slavonije i Baranje, koja je imala oko 40 bataljona i na čelu korpusa je bio komandant general Dušan Lončar, a jedno vreme i pukovnik Bogdan Sladojević. U sastavu tog korpusa bili su i ‘Škorpioni’”, kazao je Milanović tada i dodao da nije on osnivač “Škorpiona” već Naftne industrija Krajine.

 

Ljudi bliski MIlanoviću, upućeni u ratna dešavanja devedesetih godina, navode da je u Istočnoj Slavoniji Mrgud imao reputaciju čoveka izuzetnog uticaja i jedinog koji nije potpao pod utiocaj Željka Ražnatovića Arkana. Sve vreme rata Arkan je veoma poštovao Milanovića.

 

Milanović je rekao da je od 1991. do 1996. godine bio zadužen za bezbednost slavonsko-baranjske oblasti.

 

(Kurir.rs)

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...