OVO SU SRBI KOJI SU UHAPŠENI ZA ŠVERC 800 KILA KOKAINA:  Radili sa Rusem i Meksikancem, a kad vidite kakvu su sliku stavljali na pakete sa drogom, NEĆETE MOĆI DA VERUJETE! (FOTO)
Foto: Facebook, MUP Srbije

MEĐUNARODNA KRIMINALNA GRUPA

OVO SU SRBI KOJI SU UHAPŠENI ZA ŠVERC 800 KILA KOKAINA: Radili sa Rusem i Meksikancem, a kad vidite kakvu su sliku stavljali na pakete sa drogom, NEĆETE MOĆI DA VERUJETE! (FOTO)

Crna Hronika -

U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, kada je zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina, a na nekim od vreća sa drogom odštampanse su slike Gavrila Principa!

foto: MUP Srbije

Uhapšeni su državljanin Meksika Emanuel Alehandro Aceves Kuevas, državljanin Rusije Sergej Rassokhin i državljanin Srbije Vladislav Funštajn.

Vladislav Funštajn
Vladislav Funštajnfoto: Facebook

U Srbiji su uhapšeni otac i sin Mirko i Dragan Đanković. Funštajn je, inače, pre nekoliko godina uhapšen i u Hrvatskoj sa grupom koja je švercovala više od 100 kilograma marihuane.

Mirko Đanković
Mirko Đankovićfoto: Facebook

Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Dragan Đanković i Vladislav Funštajn
Dragan Đanković i Vladislav Funštajnfoto: Facebook

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Sergej Rašohin
Sergej Rašohinfoto: Facebook
Emanuel Alehandro Aseves Kuevas
Emanuel Alehandro Aseves Kuevasfoto: Facebook

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track