OBJAVILI IMENA SRBA: Zlatko i Bojan švercovali tonu narkotika!
Foto: FBI

AKCIJA

OBJAVILI IMENA SRBA: Zlatko i Bojan švercovali tonu narkotika!

Crna Hronika -

Američki mediji objavili su imena dvojice Srba koji su u četvrtak uhapšeni zbog šverca više od tone droge iz Meksika u Kanadu i Kaliforniju, a reč je o Zlatku M. i Bojanu T.

U velikoj međunarodnoj akciji FBI, podsetimo, optuženo je 30 ljudi, a 13 je uhapšeno. Zaplenjeno je 944 kilograma kokaina, oko 100 kilograma MDMA, 100 kilograma metamfetamina, kao i 20 kilograma heroina. Takođe, policija je pronašla i zaplenila 811.000 američkih dolara.

Kako je već saopštilo američko tužilaštvo, optužnice su podignute protiv 30 osumnjičenih iz Srbije, Kine, Kanade, Meksika i Sudana. - Sumnja se da su zajedno radili na švercu velikih količina kokaina, heroina i meta iz Meksika u Kaliforniju, a potom u Kanadu, dok je deo tovara išao i za Austriju - navodi se u saopštenju američkog tužilaštva.

Imena uhapšenih isprva nisu bila objavljena, ali je navedeno da su neki od njih poznati pod nadimcima Debeli Dario, Lari Ptica i Narandžasta Tanga. Troje optuženih uhapšeno je u Los Anđelesu, a ostali u delovima Sijetla i Vankuvera.

Grupu je, ne znajući da se među njima krije prikriveni agent, raskrinkao uhapšeni pod nadimkom Narandžasta Tanga. On je s agentom, misleći da je deo bande, pokušao da se dogovori da mu na svakih 10 dana isporučuje 20-30 kilograma kokaina za kupce u Australiji. Kada je shvatio da je otkriven, pristao je na saradnju s istražiteljima.

Kurir.rs/D. S. Foto: FBI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track