JURILI SU U SMRT 150 NA SAT: Sa četiri drugarice i drugom se vozila po gradu, a onda je on u Dositejevoj dodao gas, par minuta kasnije čuo se JEZIV UDARAC
Ilustracija, Foto: Indeksonline.rs/M.M.

strašno

JURILI SU U SMRT 150 NA SAT: Sa četiri drugarice i drugom se vozila po gradu, a onda je on u Dositejevoj dodao gas, par minuta kasnije čuo se JEZIV UDARAC

Crna Hronika -

Šesnaestogodišnja Kraljevčanka Kristina M. preminula je od posledica povreda zadobijenih nakon ulične jurnjave automobilima u ovom gradu, ali je njena tragična smrt spasla čak tri života. Humani roditelji ove devojke, iako su izgubili ćerku, odlučili su da doniranju njene organe.

Tinejdžerka je teško povređena u saobraćajnom udesu koji se dogodio 29. avgusta u Dositejevoj ulici, iz smera Kraljeva ka Kragujevcu. Nesreća se desila tri dana pre nego što je Kristina trebalo da krene u drugi razred srednje Ekonomske škole u Kraljevu, navodi Blic.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

U tom udesu povrđene su četiri njene drugarice koje su se sa njom vozile u "opel astri", kao i vozač drugog automobila. Prema poslednjim informacijama iz bolnica, stanje dvoje najteže povređenih sada je stabilno.

Za sada nije poznato gde su Kristina M. i drugarice bile kobne večeri i zašto su se nagurale u "opel astru". Istraga će utvrditi i da li je devojka zadobila smrtonosne povrede u nekoj vrsti ulične trke ili su dvojica vozača nezavisno jedan od drugog vozila paralelno i to munjevitom brzinom. Prema saznanjima, nikakva trka navodno nije bila zvanično ugovorena.

- Nemamo takva saznanja. Čak se vozači i ne poznaju. Verovano je spontano došlo do jurnjave. I na kraju pravca tog puta, vozila su imala kontakt pri velikoj brzini - kaže izvor iz policije.

Ilustracija
Ilustracija

Ono što je za sada poznato jeste da se "opel" kraljevačkih tablica, kojim je upravljao 20-godišnji Nikola G. uporedo kretao sa "pežoom" niške registracije, za čijim volanom je bio Marko D. (23). U "opel astri" su pored vozača Nikole G. bile i maloletnice Kristina M., Aleksandra Č. (15), Katarina R. (16), Anastasija O. (17) i 18-godišnja Ena C. Automobili su se sudarili, a koliko je udarac bio silovit potvrđuje to što su se i "opel" i "pežo" prevrnuli, a da su Kristina i još jedna njena drugarica proletele kroz staklo automobila.

- Radili smo noćnu smenu, kada se začuo jak prasak. Izleteli smo na ulicu i videli dva auta u udesu, povređene, krv... Neverovatno brzo su vozili - rekao je jedan radnik sa obližnje pumpe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Nakon sudara svi povređeni su prevezeni u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu, da bi kasnije dve najteže povređene devojke, među kojima je i Kristina M., bile prebačene u Kragujevac. Nažalost, Kristina je uprkos naporima lekara preminula. Njeni roditelji odlučili su da doniraju njene organe, a zahvaljujući njihovoj humanoj odluci, organe ove učenice dobilo je troje pacijenata. Jedan bubreg je presađen malom pacijentu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, a drugi bolesniku u Kliničkom centru Srbije. U KC Srbije obavljena je i transplantacija jetre, čime je spasen život još jednom pacijentu. Roditelji su hteli da doniraju i Kristinino srce, ali ono nije bilo podobno za transplantaciju.

Vozili čak 150 km/h

Posle ove saobraćajne nesreće pojedini mediji preneli su izjave očevidaca koji su naveli da se skala koja pokazuje brzinu u "pežou" zaustavila na 140 km/h, dok je na "opel astri" ostala na 150 km/h. Posle sudara urađen je i alko-test obojici vozača i utvrđeno je da je Nikola G., koji je prevozio pet devojaka u automobilu, imao 0,2 promila alkohola u krvi. Drugi vozač, Marko D., bio je potpuno trezan.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Ilegalne ulične trke u Srbiji

Pre devet meseci, Milan Nikolić (25) i njegova devojka Nataša Belčević (21) poginuli su u džipu kojim su se u tri sata, na uglu Mirijevskog bulevara i Višnjičke ulice, u Beogradu, zakucali u autobus gradskog prevoza. Povređeni su vozač autobusa i putnica, a očevici su naveli da su pre same nesreće videli dva automobila kako se trkaju u punoj brzini iz pravca grada ka Višnjici.

Krajem prošle godine, Ostoja Gagić (29) poginuo je u Povrtarskoj ulici u Futogu dok se na motoru trkao sa dvojicom drugova koji su bili u automobilu.

(Kurir.rs/Blic,N.Božović, A.Adžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track