Najnovije vesti

BEOGRAĐANIN UHAPŠEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Vaterpolista silovatelj ponovo napada žene!
Foto: MUP

polno uznemiravanje

BEOGRAĐANIN UHAPŠEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Vaterpolista silovatelj ponovo napada žene!

Crna Hronika

Miljan Čolović (37), koji je pre godinu dana izašao iz zatvora u Srbiji zbog obljube svoje kućne pomoćnice, nastavio je da polno uznemirava devojke

Bivši vaterpolista Miljan Čolović (37), koji je osuđivan zbog silovanja, uhapšen je u Nevesinju, u Bosni i Hercegovini, zbog polnog uznemiravanja jedne devojke. Čoloviću su lisice ponovo stavljene godinu dana nakon što je odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu u Srbiji.


Podsetimo, Čolović je pred Višim sudom u Beogradu bio pravosnažno osuđen zbog silovanja svoje kućne pomoćnice u stanu na Novom Beogradu, dok je za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi, zbog čega mu se takođe sudilo, bio oslobođen.

 

Više žrtava

 

- Policiji je u subotu uveče prijavljeno da Čolović u haustoru jedne zgrade uznemirava devojku. Policija je brzo stigla na adresu i tamo zatekla i uhapsila muškarca, za koga se ispostavilo da je već osuđivan zbog silovanja - preneli su mediji iz Bosne.

 

Posle hapšenja utvrđeno je da ova devojka nije jedina žrtva Čolovića.

povratnik
povratnikfoto: MUP

- Ispostavilo se da mu ovo nije prvi napad u Nevesinju, već da je on tokom petka i subote na različite načine uznemiravao više žena - navodi izvor i dodaje:

 

- On nije pokušao da siluje žene, već im je samo nudio bludne radnje. O svemu je odmah obavešten i nadležni tužilac, pa će protiv Čolovića biti podneta krivična prijava zbog polnog uznemiravanja.

 

Negirao krivicu

 

 

Podsetimo, Miljan Čolović prvi put je uhapšen u januaru 2015. godine u Beogradu, nakon što je devojka M. M. prijavila da ju je napao muškarac u Banjičkoj šumi. Mesec dana kasnije Čolovića je zbog istog krivičnog dela prijavila i L. R., koja mu je čistila stan.


- On je na saslušanju i suđenju sve negirao, tvrdeći da su žene uživale sa njim i da ih nije silovao. Čak je rekao da je kućna pomoćnica znala da on, osim čišćenja, želi i seks, a da joj je platio 1.500 dinara, iako mu nije pospremila stan - podseća naš izvor.

 

Nekadašnji vaterpolista, koji je igrao u Crvenoj zvezdi i Partizanu, odslužio je zatvorsku kaznu u avgustu 2018. godine i od tada se nalazi na slobodi.

 

Advokat uhapšenog
ODSLUŽIO KAZNU ZA SILOVANJE U BEOGRADU


Advokat Dragan Palibrk, koji je u postupku pred beogradskim sudom branio Miljana Čolovića, potvrdio je za Kurir da je bivši vaterpolista odslužio kaznu od tri godine zatvora na koju je bio osuđen.
- Odslužio je kaznu za jedno krivično delo, dok je za drugo oslobođen. Branio sam ga ovde, ali mu neću biti branilac u Bosni i Hercegovini jer ne postoje zakonske mogućnosti - kaže Palibrk za Kurir.


Činjenice o uhapšenom mladiću

 

- igrao je u mladim kategorijama Zvezde i Partizana
- 2001. bio je član mlade vaterpolo reprezentacije Jugoslavije i igrao je na Svetskom prvenstvu u Istanbulu
- lečen je na psihijatriji VMA
- na saslušanju je izjavio da je nezaposlen i da ga izdržava majka
- rekao je da je po zanimanju preduzetnički menadžer i da je neko vreme vozio kamione u Americi
- priznao je da povremeno koristi marihuanu i alkohol
- bio optužen za silovanje i pokušaj silovanja
- osuđen samo za silovanje
- izašao sa robije u avgustu 2018.

(Kurir.rs/ J.Ivić-J.Spasić/ Foto: MUP)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...