UŽASNA SMRT: Radnik (46) se ugušio u fekalijama dok je spasavao kolegu!
Foto: Shutterstock

POGINUO RADNIK VODOVODA IZ KLADOVA

UŽASNA SMRT: Radnik (46) se ugušio u fekalijama dok je spasavao kolegu!

Crna Hronika -

Sašu Pakalovića ubila otrovna isparenja na dnu crpne stanice u koju je upao pokušavajući da iz nje izvuče kolegu koji se gušio jer mu je spala gas-maska

Saša Pakalović (46) iz Kladova, radnik JP „Jedinstvo“, poginuo je juče na radnom mestu u kladovskom selu Kladušnica, kada se tokom intervencije u crpnoj stanici ugušio od otrovnih fekalnih isparenja.

Kako Kurir saznaje, nesrećni čovek je stradao dok je pokušavao da spase svog kolegu, koji je takođe zamalo izgubio život u crpnoj stanici dubokoj 17 metara.

Njih dvojica su juče ujutru došli na teren da otklone kvar zbog kojeg, između ostalog, danima već nema vode u čitavom Kladovu.

Zaštitna oprema

- Pakalović je sa još jednim kolegom došao u Kladušnicu zbog intervencije u crpnoj stanici. Obojica su imali neophodnu zaštitnu opremu, to jest gas-maske, jer se u crpnim stanicama nalaze fekalne cevi iz kojih isparavaju otrovni gasovi. Intervencija je otpočinjala uobičajeno, da bi se iznenada dogodio peh koji je nesrećnog Pakalovića koštao života - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je u crpnu stanicu najpre krenuo da silazi kolega stradalog radnika.

- Dok je bio na stepenicama, kaiš gas-maske mu se iznenada otkačio i ona mu je spala s lica. Nekoliko sekundi je bilo potrebno da počne da gubi svest. Videvši šta se desilo, Pakalović mu je odmah priskočio u pomoć, ali se okliznuo i pao na dno. Preminuo je od posledica gušenja, a lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kaže naš sagovornik.

Pakalovićev kolega je u teškom stanju prebačen u kladovsku bolnicu.

Kako Kurir nezvanično saznaje, njegovo stanje se kasnije tokom jučerašnjeg dana stabilizovalo, ali je i dalje pod neprekidnim nadzorom lekara.

Vest o stravičnoj pogibiji uznemirila je meštane Kladova, koji o stradalom Pakaloviću imaju samo reči hvale.

Meštani u šoku

- Ovo je velika tragedija. Saša je bio divan čovek, vredan, radan i posvećen porodici. Oženjen je i ima dvoje dece - ćerku, koja ide u srednju medicinsku školu u Zaječaru, i sina. Porodica je u šoku, ne znaju šta ih je snašlo i kako će prevazići ovu tragediju - ispričao je za Kurir njegov poznanik.

Nije bio dostupan

DIREKTOR „JEDINSTVA“ BEZ KOMENTARA

Reporteri Kurira pokušali su juče da dobiju komentar od direktor JP „Jedinstvo“ iz Kladova Dragana Vujovića, ali se on nije javljao na broj telefona poznat redakciji. Kurir je juče takođe pozvao njegovu sekretaricu na broj dostupan na sajtu preduzeća, ali je i ona rekla da ni sa jednim rukovodiocem ne možemo da pričamo jer su svi na terenu.

(Kurir.rs / Suzana Božinović / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track