DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U SURČINU: Izgorela fabrika toalet-papira, za dlaku izbegnuta velika tragedija!
Foto: Kurir

vatra

DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U SURČINU: Izgorela fabrika toalet-papira, za dlaku izbegnuta velika tragedija!

Crna Hronika -

Veliki požar izbio je juče ujutru u fabrici toalet-papira "Femić" u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, a tom prilikom lakše su povređena četiri radnika te kompanije.

Kako Kurir saznaje, vatra je buknula oko 9.50 sati u magacinu, pretpostavlja se u trenutku kad su majstori zavarivali deo konstrukcije.

foto: Kurir

- Toalet-papir je lako zapaljiv i zato se vatra brzo proširila na ceo objekat. Požar je gasilo 30 vatrogasaca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Zemun, Surčin, Voždovac i Obrenovac. Borba vatrogasaca s vatrom trajala je nekoliko sati. U magacinu je, navodno, bilo i plastičnih kesa za zamrzivač, ubrusa, salveta i ostalih lako zapaljivih proizvoda. To je vatrogascima znatno otežalo posao. Na sreću, svi iz fabrike su bili na vreme evakuisani i niko nije nastradao - navodi izvor Kurira.

foto: Kurir

Jedan zaposleni je sa opekotinama po ruci i glavi prevezen na Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, dok su se tri radnika nagutala dima i oni su prebačeni u Urgentni centar.

Očevici kažu za Kurir da je pukom srećom izbegnuta velika tragedija.

foto: Dušan Stamenković

- Nedaleko od te fabrike nalazi se benzinska pumpa. Ne želimo ni da zamislimo šta bi se desilo da se vatra proširila i došla do nje. Prolazili smo ovuda i primetili ogroman oblak dima koji je kuljao iz objekta. Ubrzo su se začule sirene i pojavila su se vozila policije i vatrogasaca. Vatrogasci su odmah počeli da gase požar, a policajci su, iz bezbednosnih razloga, građanima zabranili da se približavaju fabrici - pričaju očevici.

(Kurir.rs/D.Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track