TRI KLJUČNA DOKAZA PROTIV JEVTIĆA: Evo šta je presudilo poznatom glumcu! 10 meseci će provesti na robiji, a dečak će se boriti s traumom celi život!
Foto: Dragana Udovičić

osuđen

TRI KLJUČNA DOKAZA PROTIV JEVTIĆA: Evo šta je presudilo poznatom glumcu! 10 meseci će provesti na robiji, a dečak će se boriti s traumom celi život!

Crna Hronika -

Saslušanja svedoka, veštačenje dečaka i nalaz lekara ključni dokazi na sudu prilikom donošenja osuđujuće presude glumcu Goranu Jevtiću

Glumac Goran Jevtić osuđen je na deset meseci zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, jer je, kako stoji u presudi Osnovnog suda u Somboru, iskoristio dečaka L.K. (16) 2014. godine u Narodnom pozorištu Sombor.

Niz dokaza koji su izvođeni tokom postupka, a pre svega saslušanje maloletnika kojeg je glumac primoravao na oralni s*ks u toaletu pozorišta, kao i psihološko veštačenje ovog dečaka bili su od ključne vađnosti za donošenje osuđujuće presude.

Takođe, Jevtića na robiju šalje i niz drugih svedoka koji su saslušani tokom glavnog pretresa, a koji su svi ukazivali na to da je Jevtić bio taj koji je nameravao da iskoristi dečaka.

Naime, kako stoji u presudi na osnovu iskaza drugih svedoka, utvrđeno je da je L.K. kobnog dana prilazio glumcima kako bi im čestitao, osuđeni je rekao dečaku da bi mogli na piće, zbog čega je L.K. bio ushićen i srećan.

Drugarica L.K. koje se tih dana nije odvajala od njega i zajedno sa njim išla da čestita glumcima, ispričala je da joj je L.K. rekao da ga je Jevtić pozvao na piće, te i da se neposredno pred koban događaj dečak rastao o nje i pošao za Jevtićem kada je glumac izlazio iz salona.

- Videlo se da je sretan, rekla je njegova drugarica. Međutim, kada je krenula da ga traži, ugledala je dečaka koji je ubrzanim hodom išao iz pravca toaleta, a oči su mu bile pune suza.

foto: Dragana Udovičić

Kako je kazala, on je izgledao izbezumljeno, uplašeno, onako kako ga ranije nikada nije videla.

Dečak joj je tada rekao da brzo napuste pozorište i da će joj ispričati sve šta se desilo. Kako je ukazala, dečak joj je rekao da ga je Jevtić uvukao u toalet, ljubio po vratu, jednom rukom držao stisnuta vrata, te i da je masturbirao na njega.

Dok joj je dečak sve to pričao, bio je potpuno izbezumljen, drhtao, čak je hteo i da povrati. To su potvrdili i svi ljudi kojim aje dečak ispričao šta se desilo.

Da dečak govori istinu, potvrdila su psihijatrijska veštačenja lekara, ali i lekar specijalista iz Sombora koji je dečaku prepisao lekove za smirenje jer je bio visoko anksiozan, potištem i kroz košmare iznova proživljava ono što mu se desilo u toaletu pozorišta.

Iskaz dečaka u potpunosti je prihvaćen, kao i iskaz njegove drugarice, jer su se u potpunosti poklapali. Veštačenje dečaka takođe je veoma važno jer je ukazano da dečak nije mogao da se odbrani jer je bio u stanju šoka.

Podsetimo, Viši sud u Somboru preinačio je presudu Osnovnog suda u ovom gradu kojim je glumac bio osuđen na 10 meseci kućnog zatvorabez elektronskog nadzora i glumca osudio na zatvorsku kaznu.

Samim tim, Jevtić će se provesti 10 meseci u zatvoru.

Takođe, Goranu Jevtiću sud je odredio i meru zabrane približavanja i kontaktiranja sa dečakom u periodu od šest meseci.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja