Najnovije vesti

SRAMNO! OTAC PREMINULOG RADNIKA NAMENSKE: Direktor poslao radnike da mi PSUJU MRTVOG SINA!
Foto: Infoliga.rs, Privatna Arhiva

SKANDAL

SRAMNO! OTAC PREMINULOG RADNIKA NAMENSKE: Direktor poslao radnike da mi PSUJU MRTVOG SINA!

Crna Hronika
11:39h

Početak suđenja direktoru fabrike „Milan Blagojević - Namenska“ iz Lučana Radošu Milovanoviću, povodom eksplozije u kojoj su 2017. godine poginuli radnici Milomir Milivojević (26) i Milojko Ignjatović (55), obeležio je skup radnika ovog preduzeća koji su došli ispred sudnice u Ivanjici da podrže svog šefa, ali i izvređaju kolegu koji je izgubio sina!

Žrtva... Milomir Milivojević
Žrtva... Milomir Milivojevićfoto: Privatna Arhiva

Iako su zaposleni u „Namenskoj“ mahom tvrdili da su se okupili samoinicijativno da pruže podršku i pozdrave direktora aplauzom, Milovan Milivojević, otac preminulog radnika Milomira, kaže za Kurir da su se njegove kolege okupile organizovano, u strahu od šefova kako ne bi izgubili posao.

Došla cela smena... Zaposleni podržali šefove
Došla cela smena... Zaposleni podržali šefovefoto: Printscreen Infoliga.rs

- Ovo je katastrofa. Ispred sudnice sam video ljude sa kojima sam radio 35 godina, koji su mi u kuću dolazili, moje komšije, pa čak i dalju rodbinu. Došlo je njih 300-400 organizovano, da aplaudiraju direktoru, a meni da j*bu majku, deru se, vređaju... U fabrici su sindikalci pravili spiskove ko dolazi, dozvolili su da proizvodnja stane, radnici su dobili dnevnice, a besplatno su točili gorivo na fabričkoj pumpi. Slabo je bilo radnika proizvodnje, više je bilo gospode iz uprave koji su znali da će izgubiti posao ako ne dođu. Nekoliko najglasnijih je i privedeno - kaže Milivojević.

Aplauz za direktora... Radnici „Namenske“
Aplauz za direktora... Radnici „Namenske“foto: Printscreen Infoliga.rs

On dodaje da se sve ovo dešavalo samo dan nakon sinovljevog rođendana:

- Tresao sam se, govorili su mi da sam ja ubio svog sina. Rekao sam ćerki da im ne dozvoli da mi dođu na sahranu kad umrem. Njima sam rekao: „Kolege, ako ste došli da me podržite, svaka vam čast, a ako ste došli direktoru da tapšete, dabogda samo na 30 sekundi doživeli ono što i ja.“ Na 100 metara od sebe gledao sam kako mi sin gori...

Milivojević kaže da od suđenja, koje je počelo dve godine nakon tragedije, ne očekuje „pravdu, jer je sud pod patronatom Radoša Milovanovića“.

Bez srama... Direktor Radoš Milovanović
Bez srama... Direktor Radoš Milovanovićfoto: Printscreen

Pored direktora, optuženi su i rukovodilac pogona raketnih goriva Vladimir Lončarević i tadašnji rukovodilac zaštite na radu Tomo Stojić. Njima se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa delom izazivanja opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Suđenje u Osnovnom sudu u Ivanjici odloženo je na molbu tužilaštva za 15. novembar, jer trećeokrivljeni Tomo Stojić pregovara o zaključenju sporazuma o priznanju krivice.

Advokat Dragan Palibrk

MILOVANOVIĆ NIJE TERAO RADNIKE DA DOĐU

foto: Zorana Jevtić

Dragan Palibrk, advokat direktora „Namenske“ Radoša Milovanovića, kaže za Kurir da njegov klijent nema nikakve veze sa okupljanjem radnika ispred suda:

- Pored mog velikog pijeteta prema bolu ljudi koji su izgubili bližnjeg, mislim da od početka procesa oštećena strana vrši neprimeren linč, posebno prema mom klijentu, i jedan neviđeni pritisak na rad organa pravosuđa. I ove tvrdnje su vid pritiska na javnost i sud. Za razliku od oštećenog, koji je izjavljivao da ne veruje u pravosuđe jer je korumpirano, ja i te kako verujem u stručnost, pravičnost i nezavisnost sudstva.

(Kurir.rs / Foto: Infoliga.rs, Privatna Arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...