Najnovije vesti

GORAN JEVTIĆ SE VRAĆA NA MESTO ZLOČINA: Glumac će robijati u somborskom zatvoru?
Foto: Zorana Jevtić

KAZNA

GORAN JEVTIĆ SE VRAĆA NA MESTO ZLOČINA: Glumac će robijati u somborskom zatvoru?

Crna Hronika

Robija Umetnik će, zbog male kazne, biti upućen na izdržavanje kazne u zatvor otvorenog tipa, među kojima je i somborski
 

Glumac Goran Jevtić (41) mogao bi zatvorsku kaznu da odsluži u zatvoru u Somboru, u istom gradu gde je pre pet godina seksualno zlostavljao tada maloletnog Luku Krčevinca (21) u toaletu Narodnog pozorišta.

Podsetimo, Jevtić je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog tog dela, ali je njegov advokat najavio da će priložiti žalbu Vrhovnom sudu zbog povrede zakonitosti tokom postupka.

Kako Kurir saznaje, osuđeni glumac, pored somborskog, može robijati u još tri zatvora u Srbiji u kojima su počinioci blažih dela.

- Pošto Jevtić ranije nije osuđivan, a sada je dobio kaznu manju od godinu dana, na izdržavanje će biti poslat u zatvor otvorenog tipa. To su, pored zatvora u Somboru, i kazneno-popravni zavodi u Padinskoj skeli, takozvana Stara skela, kao i u Ćupriji i Šapcu. Sigurno je da on neće biti sproveden u ozloglašenu Zabelu ili Novu skelu jer se tamo nalaze osuđenici za najteža krivična dela - rekao je naš izvor i dodao:

- Glumac će imati isti tretman kao i svi ostali osuđenici. Takođe, obaviće se procena rizika kao i za sve ostale osuđenike. Jevtić neće biti u samici, već u običnoj sobi s cimerima, jer u samicu idu samo oni koji učine teži disciplinski prekršaj tokom boravka.

Da podsetimo, sud u Somboru utvrdio je da je Jevtić u junu 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u ovom gradu oralno zadovoljavao maloletnika protiv njegove volje. Glumac i Krčevinac upoznali su se ranije tokom festivala koji se održavao u Somboru. Dečak je u to vreme želeo da se bavi glumom i bio polaznik dramske sekcije, a Jevtić mu je bio jedan od uzora.

Miladin Kovačević U ISTOM ZATVORU ROBIJAO I NAJSKUPLJI SRPSKI ZATVORENIK

foto: Profimedia

Miladin Kovačević je 2010. osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog toga što je u SAD maja 2008. u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera. Kaznu je izdržavao u Somboru od 2010. do 2012. godine, kada je, nekoliko dana pre isteka, pušten na slobodu. Kovačević je posle prebijanja mladog Amerikanca pobegao u Srbiju pomoću srpskog konzulata u Njujorku, a država Srbija je za njegovu slobodu iz budžeta izdvojila čak 900.000 dolara.

(Kurir. J. I. - B. T. / Foto:Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...