Najnovije vesti

NOSIO JE PIŠTOLJ ZA POJASOM, SLUTIO JE DA ĆE DA GA UBIJU! Ovaj detalj iz istrage ubistva Amidže otkriva da je strahovao za svoj život!
Foto: printscreen

u strahu

NOSIO JE PIŠTOLJ ZA POJASOM, SLUTIO JE DA ĆE DA GA UBIJU! Ovaj detalj iz istrage ubistva Amidže otkriva da je strahovao za svoj život!

Crna Hronika

Dragan Amidžić Amidža je prilikom ubistva imao pištolj zadenut za pojasom, što ukazuje na to da je bio u strahu za svoju bezbednost.

– Istraga vodi u više pravaca i policija trenutno ispituje ljude iz njegovog bliskog okruženja u želji da sazna da li mu je u poslednje vreme neko pretio. Budući da je bio naoružan, policija ne isključuje mogućnost da je nosio pištolj zato što se osećao ugroženim. Ipak, to ostaje na nivou spekulacija zato što policiji zvanično niko nije prijavio pretnje. Ono što je izvesno jeste da nije uspeo ni da posegne za pištoljem jer je preminuo na licu mesta, odmah nakon što je ubica zapucao, a lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt kada su izašli na teren – priča sagovornik iz istrage uz napomenu da je parking na kome se desilo ubistvo pokriven sa više kamera te da se nada da će to policiji olakšati posao u pronalaženju počionioca zločina.

Poznatog novosadskog biznismena Dragana Amidžića Amidžu (55) izrešetali su u na parkingu samo nekoliko stotina metara od kuće, u blizini njegovog blindiranog BMW. Istragom je utvrđeno da je ubistvo dobro isplanirano jer je ubica samo izašao iz mraka i pucao i sve je bilo gotovo za tren.

Amidžić je izlazio iz restorana s prijateljem ih je presreo maskirani ubica i ispalio u Amidžu više hitaca posle čega je pobegao. Motiv likvidacije se još utvrđuje, ali je činjenica da je Amidžić strahovao za svoj život jer je vozio blindirani džip.

Kako priča izvor iz policije, ubistvo Amidžića u ovoj fazi istrage teško je razjasniti jer je pokojni biznismen još pre par decenija sve svoje poslove preveo u legalne tokove.

- Ono što javnost zna jeste da je on poznavao skoro celu staru gardu novosadskih kriminalaca koja je bila aktivna devedesetih godina i da je često viđan sa njima u društvu, ali je operativnim radom bilo utvrđeno da ih nisu povezivale kriminalne radnje već ljubav prema skupocenim automobilima i luksuznom životu – priča izvor Blica.

Kurir.rs/S.S./Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...