Najnovije vesti

SLUČAJ ROBINJE KOJI JE POTRESAO OBRENOVAC! SRAMNA ODBRANA ROBOVLASNIKA: Žrtva je narkomanka! Hoće da nam napakosti
Foto: Luka Šarac

HOROR

SLUČAJ ROBINJE KOJI JE POTRESAO OBRENOVAC! SRAMNA ODBRANA ROBOVLASNIKA: Žrtva je narkomanka! Hoće da nam napakosti

Crna Hronika

Brane se Nenad Petrović i njegova supruga Mileva Martinov, osumnjičeni da su mesecima vezanu lancima i zatočenu u kući držali Jelenu V., pred sudom rekli „da su hteli da joj pomognu i da su njene optužbe izmišljotina“
 

Nenad Petrović (36) i njegova supruga Mileva Martinov (28), kojima je juče počelo suđenje zbog sumnje da su devet meseci Jelenu V. (29) držali zatočenu u svojoj kući u Velikom Polju kod Obrenovca, izjavili su pred Višim sudom u Beogradu da je žrtva sve izmislila jer je pod dejstvom droge i alkohola želela da im napakosti.

Međutim, nisu mogli da objasne zbog čega je Jelenu V. policija 16. oktobra 2018, kada je upala u kuću pakla, zatekla kako spava na podu, pored furune, pokrivena jaknom.

Optužnicom na teret im se stavlja i da su Jelenu terali da jede dečji izmet, prosjači na Zemunskom keju i ima odnose sa muškarcima za novac. Kako se navodi, vezivali su je lancima da ne bi pobegla, brutalno je zlostavljali, a lekari su tokom pregleda konstatovali povrede na njenom telu, uključujući i „povrede nastale štipanjem“ na polnom organu. Inače, prema nezvaničnim informacijama, Jelena V. boluje od karcinoma.

Nismo joj to radili

Tokom iznošenja odbrane, Nenad Petrović i njegova supruga optužili su žrtvu da je narkomanka i alkoholičarka, koja je sve izmislila.

- Nisam joj to uradila, znamo se od moje devete godine, igrale smo se kao deca, spavale jedna kod druge. Stavlja mi se na teret da sam je tukla, vezivala lancima, terala je da prosi, a ja nikada ne bih dozvolila da moja deca, a imamo ih četvoro, gledaju da tako nešto radim ženi koja to nije zaslužila. Nikada je ne bih terala da jede izmet - rekla je Milena, tvrdeći da nisu tačni ni navodi optužnice da su ženi uzimali novac od socijalne pomoći.

- Sama nam je davala pare da kupujemo u prodavnici jer je jela sa nama. Moja deca su je zvala „tetka“ - tvrdila je ona, navodeći da je žrtvu udarila samo jednom, i to zbog toga što joj je gurnula sina.

Njen suprug, pokušavajući da objasni da Jelenu V. u kući nisu držali mimo njene volje, rekao je da je ona sama dala njemu dokumenta na čuvanje jer se plašila da joj ih njihova deca ne unište. Tvrdio je i da je ona sama šetala po Obrenovcu, išla u prodavnicu i po vodu u blizini policijske stanice i da ih nije prijavila.

Hoće na slobodu

Na pitanje sudije da objasni zbog čega je ležala na podu kada je upala policija i čemu su služili lanci i katanac koje je policija fotografisala u kući, Petrović je odgovorio da ona nije želela da spava sa njihovom decom jer su je „zapišavala“.

- Spavala je na jorganu, ali ne znam zašto ga nema na slikama, mora da ga je policija sklonila. Lanac je služio za zatvaranje kuće - pokušao je da objasni optuženi.

Bračni par je juče od suda tražio da im ukine pritvor, „jer ne znaju šta im je sa četvoro dece“, ali je veće odlučilo da ostanu iza rešetaka.

Brane se OKRIVILI I ROĐAKE

Nenad Petrović i njegova supruga izjavili su juče da je za sve što im se dogodilo kriv Nenadov rođeni brat, tvrdeći da ih je on lažno prijavio jer nisu hteli da mu daju 2.000 dinara za drogu.

- Jelena je stalno išla kod njega, pila je s njim, davao joj je drogu, a bili su i u vezi. On mrzi celu svoju familiju, i majku je tukao - optužila je devera Mileva.

Šta su sve radili žrtvi

- terali je da jede izmet

- vezivali je lancima

- primoravali je na seks za novac

- slali je da prosi

- terali je da spava na podu

(Kurir.rs / Jelena Spasić / Foto: Luka Šarac)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...