Najnovije vesti

NEĐELJKO ĐUROVIĆ USKORO U SUDNICI: Optužnica protiv ubice s Fejsbuka još na proveri
Foto: Instagram

PROCES

NEĐELJKO ĐUROVIĆ USKORO U SUDNICI: Optužnica protiv ubice s Fejsbuka još na proveri

Crna Hronika

Đurovića Više tužilaštvo tereti za teško ubistvo Mileusnića, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora

Optužnica protiv Neđeljka Đurovića iz Požarevca, koji je optužen za brutalno ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24), još uvek se nalazi na proveri u Višem sudu, koji bi trebalo da je potvrdi ili naloži dopunu istrage.

Đurovića, podsetimo, Više tužilaštvo tereti za teško ubistvo Mileusnića, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Zločin koji je uznemirio Srbiju dogodio se u rano jutro 27. januara, u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, ispred zgrade u kojoj je ubijeni student živeo kao podstanar. Istragom je utvrđeno da je Đurović, nakon noći provedene na društvenim mrežama, naoružan nožem izašao iz svog stana koji se nalazi u obližnjoj Banjskoj ulici, rešen da nekog ubije.

Tada je naleteo na Milesunića, koji je krenuo ka stanu svoje devojke, i izbo ga nasmrt. Nakon zločina je ušao u trolejbus i krenuo ka centru grada, a uhapšen je nakon što je na silu pokušao da uđe u zgradu Poštanske štedionice.

Na saslušanju u policiji je priznao ubistvo, tvrdeći da je zločin počinio zbog „sopstvenog besmisla“. Nakon što je sproveden na saslušanje u tužilaštvo, promenio je priču, tvrdeći da on sa ubistvom nema nikakve veze.

foto: Privatna arhiva

Goran Mileusnić, otac žrtve, čiju je ispovest Kurir juče objavio, naveo je da su građani pokrenuli potpisivanje peticije kojom traže da Đurović bude osuđen na doživotni zatvor.

(Kurir.rs / I. M. / Foto:Instagram)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...