Najnovije vesti

MIS BIKINI OLIVERA UGOČI PRIVEDENA U RUMUNIJI: Krenula sam u manastir, a uhapsili me zbog droge
Foto: Privatna Arhiva

AGONIJA

MIS BIKINI OLIVERA UGOČI PRIVEDENA U RUMUNIJI: Krenula sam u manastir, a uhapsili me zbog droge

Crna Hronika

Nevina: Bodi-bilderka i mis bikini kaže da su je držali u pritvoru i terali da prizna šverc 750 kilograma kanabisa iako nema nikakve veze sa narkoticima

Bodi-bilderka i mis bikini Olivera Ugoči (39), koju je 6. oktobra rumunska policija osumnjičila da je učestvovala u švercu 750 kilograma marihuane, kaže za Kurir da je uhapšena i držana 20 sati u pritvoru - greškom!

Olivera, koja je i šampionka Srbije u fitnesu i dobitnica brojnih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima, ispričala je kroz kakvu je agoniju prošla sa svojim partnerom samo zbog toga što je, spletom okolnosti, pre njih na graničnom prelazu uhapšen Srbin M. S., koji je u kombiju prevozio drogu vrednu devet miliona evra.

Granični prelaz... BMW u kojem  je bila Olivera
Granični prelaz... BMW u kojem je bila Olivera foto: Screenshot

Išla po blagoslov

- Sa partnerom sam krenula u manastir Jaša u Rumuniji po blagoslov za sebe i njegovu ćerku, koja uskoro treba da se krsti. Izuzetno sam pobožna i obilazak manastira bio je jedini cilj našeg odlaska u Rumuniju. Čim smo stigli na granični prelaz Đurđu, primetila sam gužvu. Nisam mogla ni da zamislim da možemo da imamo problem - priseća se Olivera.

Igrom sudbine, malo pre njihovog dolaska na granični prelaz između Bugarske i Rumunije, kako se ispostavilo, uhapšen je Srbin u čijem je kombiju policija našla džakove pune droge. Rumunska policija osumnjičila je Oliveru i njenog dečka D. M. da su „bili zaduženi da prate, obezbeđuju i čuvaju taj tovar“.

- Izdvojili su nas i neko vreme zadržali tu na granici, a potom su nas sproveli u pritvor. Ne možete ni da zamislite kako smo se osećali. Duže od 20 sati nismo imali predstavu u čemu je problem. Čoveka koji je uhapšen ne poznajem, nikada ga nisam srela, ne znam ko je on, niti je naše putovanje na bilo koji način bilo povezano sa njim - objašnjava Ugočijeva.

Kako kaže, istražnim organima je odmah dala svoj mobilni kako bi se i sami uverili da nikakav kontakt sa uhapšenim M. S. nije imala, ali agonija ni tada nije završena. Sprovedena je u pritvor, kao i njen partner. Određeno im je zadržavanje od 24 sata, posle čega su izvedeni pred sudiju.

Zaplena... Kombi pun kanabisa
Zaplena... Kombi pun kanabisafoto: Screenshot

Sto odsto sam čista

- Pokušala sam da objasnim da sam sportista, da se borim za zdrav život, ali da, pre svega, nemam nikakve veze sa narkoticima. Međutim, vršili su pritisak da priznam da sam deo grupe koja švercuje kanabis, pretili su mi da ću, u suprotnom, ostati u zatvoru i da 15 godina neću videti sina. Znate, kada ste sigurni da ste sto odsto čisti i da niste krivi, nikakva pretnja niti pritisak ne mogu da vas nateraju da priznate - objašnjava ona.

Sudija je, međutim, odbio zahtev da im se odredi pritvor, pa su Olivera i D. M. pušteni na slobodu. - Nismo nastavili put do manastira, vratili smo se u Srbiju. Posle neprijatnosti koju smo doživeli preselo nam je sve - dodaje ona.

Sumnja

KOŠTALO IH ŠTO SU SRBI

Olivera Ugoči objašnjava da, posle svega, veruje da su ona i njen partner D. M. uhapšeni samo zato što su srpski državljani. - Granični prelaz na kom smo doživeli ovu veliku neprijatnost, koliko sam čula, naši državljani retko koriste. Pretpostavljam da smo im zbog toga bili sumnjivi, a moj utisak je da su po svaku cenu želeli da uhapse još nekoga osim čoveka kod kog su pronašli drogu - kaže sportistkinja.

Kurir.rs/J. Spasić - B. Travica Foto: privatna arhiva

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...