STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ČOKE: Zabio se u kolonu vozila pa ubio sveštenika!
Od njih je sve počelo... Sudar ova dva automobila izazvao zastoj, Foto: Kurir/S.U., Privatna Arhiva

HOROR

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ČOKE: Zabio se u kolonu vozila pa ubio sveštenika!

Crna Hronika -

Janoš Fišer poginuo kad je na njega, dok je stajao na putu u magli, naleteo automobil u koji se prethodno zakucalo teretno vozilo

Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u ovom banatskom mestu kod Čoke, poginuo je juče oko 6 i 30 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu između Padeja i Ostojićeva.

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila kada je na kolonu vozila koji su stali zbog sudara naleteo kamion.

foto: Kurir/S.U.

Lančani sudar

- Najpre su se sudarili BMW i „dačija“, verovatno zbog guste magle, što je izazvalo zastoj na putu. Fišer je krenuo u Ostojićevo u trenutku kada je naišao na sudar. Zaustavio je svoje vozilo i izašao kako bi video šta se desilo. Iza njega se zaustavio kombi, a potom i „ford“ za čijim je volanom bio Laslo Šipoš (51) - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je potom usledio pakao. - Iznenada je na „ford“ naleteo kamion i bacio ga na kombi koji je bio ispred. Nesrećni sveštenik je baš u tom trenutku prolazio pored „forda“, koji ga je pokupio i zabio u kombi. Pretpostavlja se da su gusta magla i nepažnja kumovale nesreći. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt nesrećnog sveštenika - dodaje naš sagovornik.

Stravično svedočenje podelio je sa Kurirom i Laslo Šipoš, pod čijim je automobilom nastradao sveštenik.

Očajan... Laslo Šipoš pokosio sveštenika
Očajan... Laslo Šipoš pokosio sveštenikafoto: Kurir/S.U.

Leteli 20 metara

- Dolazio sam iz pravca Padeja i video da policajac signalizirala da se zaustavimo. U kolima je bio i moj komšija Andraš Končak, koji je krenuo na posao. Njega sam u međuvremenu povezao. Izbacio sam desni žmigavac i stao, a onda je usledio silovit udarac. Otpozadi je na moj automobil naleteo šleper. Leteli smo dvadesetak metara, a od siline udara auto se prevrnuo na bok. Video sam da je neko ispod kola. Ispostavilo se da je to bio nesrećni sveštenik, kod koga sam krenuo u Ostojićevo kako bih pokosio travu na seoskom groblju - ispričao je za Kurir vidno potresen Šipoš.

On dodaje da je magla bila toliko gusta i da nije ni video da se stotinak metara dalje dogodila druga nesreća. - Vozio sam tridesetak na sat. Ispred mene su bili kombi i sveštenikov auto. Od udarca kamiona moj automobil je naleteo na kombi. Između kombija i mog automobila u tom trenutku našao se sveštenik. Njegove noge bile su ispod vozila. Bezuspešno su ga lekari reanimirali. Komšija i je smo nekako izašli kroz zadnji deo smrskanog auta - ispričao je Šipoš.

Stravična sudbina

SUVOZAČ TEŽE POVREĐEN

Šipoš kaže da je dan pre nesreće proslavio 51. rođendan i da još uvek ne može da veruje šta se dogodilo: - Od udarca me boli glava. Ništa nisam slomio. Gore je prošao moj komšija Andraš. On je zadobio ozbiljne povrede vrata i kičme. Teško sam podneo pogibiju sveštenika Fišera. Bio sam u veoma dobrim odnosima sa njim. Eto šta se zbog nepažnje kamiondžije dogodilo. Pokušao je da koči, vide se tragovi na asfaltu - naveo je Šipoš.

Kurir.rs/ Foto: Kurir/S.U.Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track