PETROVE OTMIČARE ODALI SNIMCI S NADZORNIH KAMERA: Zabeležena jeziva scena u Staroj Pazovi, zbog ovog detalja policija je raspisala poternicu za njihovim automobilom
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Dečak je bio u napuštenoj kući vezan lancima

PETROVE OTMIČARE ODALI SNIMCI S NADZORNIH KAMERA: Zabeležena jeziva scena u Staroj Pazovi, zbog ovog detalja policija je raspisala poternicu za njihovim automobilom

Crna Hronika -

Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove izvučen je iz kandži otmičara u spektakularnoj akciji policije zahvaljujući snimcima nadzornih kamera sa privatnih kuća, koje su zabeležile specifičan branik na automobilu koji su otmičari koristili!

Dečak je bio u napuštenoj kući vezan lancima, preko glave je imao masku i džemper, dok mu je na slepoočnici neprekidno bila prislonjena cev pištolja!

- Svaki detalj smo pažljivo razmatrali i analizirali. Poligrafski smo testirali više od 10 osoba i tako smo sužavali spisak sumnjivih. Skinuli smo snimke sa video-nadzora i sa privatnih objekata, što je dalo rezultate i mnogo nam pomoglo u Petrovom pronalaženju. Na snimcima smo uočili pretrčavanje osoba, vozilo sa specifičnim branikom, njegovo kretanje neprilagođenom brzinom. Potom smo raspisali poternicu za tim vozilom - ispričao je Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije.

foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

U spornom automobilu su uhapšeni Marko, njegov sin Nikola i Aleksa, dok je u udžerici zatečen Markov drugi sin Lazar, koji je bio zadužen da čuva dečaka.

- Marko, Nikola i Aleksa su najpre negirali bilo kakvu vezu s otmicom! Međutim, kroz razgovor su sve priznali i odveli su policiju do vikendice u kojoj je bio Petar - navodi izvor blizak istrazi.

foto: Printskrin/Facebook

Podsetimo, nestanak malog Petra Mitrovića prijavljen je u subotu uveče.

Više od 20 sati kasnije, dečak je nađen u napuštenoj udžerici kod Belegiša i konačno vraćen svojim roditeljima.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track