Najnovije vesti

SVE O OTMICI DEČAKA PETRA MITROVIĆA (13) IZ STARE PAZOVE! Otac: Hteli su da mi  otmu i drugog sina! Petru su držali pištolj na glavi i džemper preko očiju
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

Pakleni plan

SVE O OTMICI DEČAKA PETRA MITROVIĆA (13) IZ STARE PAZOVE! Otac: Hteli su da mi otmu i drugog sina! Petru su držali pištolj na glavi i džemper preko očiju

Crna Hronika

Otac Petra Mitrovića ispričao kako su kidnaperi dečaka uvukli u automobil i vezali lancima, a potom odvezli ka parku i terali ga da rođenog brata namami, verovatno da bi za obojicu tražili otkup

Sina su mi ljudi iz Pazove koje poznajem, i za koje nikad ne bih rekao da bi uradili tako nešto, uvukli u automobil i vezali ga lancem. Stavili su mu masku na glavu i krenuli ka parku, takozvanom Pažiću, u kom deca igraju fudbal. Sin je krajičkom oka uspeo da ih vidi i prepozna, a potom je pokušao da im se suprotstavi i pobegne.

Motiv

Ovim rečima je Goran Mitrović počeo da opisuje celodnevni pakao u kome se našao njegov sin Petar (13), kog su u subotu uveče na putu ka kući presrela i otela četvorica kidnapera. Zahvaljujući munjevitoj akciji policije, uhapšeni su Marko Jovišić (54), njegov sin Lazar (19) i Aleksa Mrđa (18) iz Stare Pazove, a protiv Markovog mlađeg sina, maloletnog N. J. (17) podneta je krivična prijava zbog sumnje da su učestvovali u otmici tinejdžera.

Dečak je, podsetimo, nestao u noći između subote i nedelje, ali je policija za manje od 24 sata uspela da u kući strave u Belegišu pronađe otetog dečaka i vrati ga roditeljima. Motiv otmice, kako izvor Kurira otkriva, jeste otkup za dečaka, pošto su otmičari znali da on potiče iz bogate zemljoradničke porodice, koju inače poznaju jer su iz istog mesta.

foto: Kurir

Otac dečaka sumnja da su kidnaperi nameravali da otmu i njegovog starijeg sina, s obzirom na to da su preko Petrovog telefona pokušavali da ga namame da dođe u park.

- Stariji sin, međutim, primetio je da nešto nije u redu u porukama koje mu brat šalje i kad je pokušao da ga pozove, Petar mu se nije javljao. Otmičari su mu dozvolili da se javi majci kad ga je pozvala prvi put. Tad joj je rekao da je „na Pažiću i da će brzo kući“, ali kad ga je pozvala drugi put, veza se uključila i ona je čula njegov glas u pozadini kako govori: „Nemojte mi to stavljati na glavu, sklonite mi to s glave“ - ispričao je Petrov otac.

Kao na filmu

Odmah su o svemu obavestili policiju, koja je, kako kaže, reagovala kao u akcionom filmu.

Kako za Kurir otkriva dobro obavešten izvor, otmičari nisu stigli da traže otkup za dečaka jer su u sekundi čitav MUP, ali i javnost bili na nogama.

- Kad su ga dovezli u napuštenu vikendicu u Belegišu, do koje se teško stiže kroz šipražje, navodno je osumnjičeni Lazar Jovišić ostao da ga čuva. Preko glave su mu držali džemper kako ne bi video otmičare. Komunicirali su porukama na papiru, a sve vreme mu je držao pištolj uperen u glavu - otkriva izvor upućen u istragu.

On dodaje da je policija najpre pregledala sve video-snimke sa sigurnosnih kamera.

- Tako je rekonstruisan događaj i otkriveno da su otmičari bili u „puntu“. Vozilo je brzo pronađeno, a u njemu su bili Marko Jovišić, inače odranije poznat policiji, pošto je od 2005. do 2012. služio kaznu zbog razbojništva, njegov mlađi sin, kao i Aleksa Mrđa - kaže izvor Kurira.

Saslušani

Marko Jovišić, prema njegovim rečima, saslušavan je punih pet sati, posle čega je priznao da su oni isplanirali i organizovali otmicu, a potom je policiju odveo do kuće strave.

- Njegovom sinu Lazaru, koji je uhapšen u toj kući, pozlilo je tokom saslušanja - dodaje naš sagovornik.

foto: Kurir

Da se naježiš

KUĆA STRAVE U BELEGIŠU

Petar je nađen u napuštenoj vikendici kraj Dunava, obrasloj u šiblje. Zbog blizine reke brvnara je podignuta na stubove. Do ulaza vode drvene stepenice, drvena ograda i vrata. Strah i jezu u kosti posebno uvlači pogled na unutrašnjost. U sredini sobe je jedan krevet sa starim jorganom, dok je prozor prekriven ćilimom. Pored kreveta stoje stolica, sto, mala grejalica, plinska boca i jedan orman. Tavanica je obložena gredama. Na stolu pored šporeta na drva još uvek se nalaze dve „plazme“, kesa s lancem, četkicom za zube i makazama.

foto: RTS, Printscreen

Dečakov otac

PETAR MI JE REKAO DA SE NIJE UPLAŠIO

Goran Mitrović kaže za Kurir da je njegov sin pronađen desetak minuta pre ponoći.

- Moje dete je dobro, mentalno je zdrav. On je hrabar dečak, nije se uplašio, pokušao je čak i da se sam suprotstavi otmičarima. Želim da zahvalim svim pripadnicima MUP predvođenim ministrom Nebojšom Stefanovićem, načelnikom UKP Dejanom Kovačevićem i načelnikom PU Sremska Mitrovica Đurom Mandićem, koji su učestvovali u potrazi za mojim detetom - kaže Mitrović.

foto: Printscreen

Meštani o Jovišićima

ČITAVA PORODICA POZNATA PO KRIMINALU

U kući Jovišića Kurir je juče zatekao maloletnog N. J., protiv kog je krivična prijava podneta u redovnom postupku.

- Sve što sam imao da kažem rekao sam u policiji. Tamo pitajte sve što vas interesuje - kratko je rekao, ne želeći da odgovori na pitanje zbog čega su oteli Petra, niti koliko su novca nameravali da traže.

Kako za Kurir otkrivaju meštani Stare Pazove, čitava porodica Jovišić poznata je po problematičnom ponašanju.

- Otac je proveo na robiji sedam godina, pa je i sinove uvukao u kriminalne vode. Najstariji Jovišić je robijao zbog krađa, razbojništava i iznuda, a sinovi su skloni tučama, ali i dilovanju narkotika. Mrđa je takođe hapšen zbog nasilja i tuča - kazali su meštani Stare Pazove.

foto: Privatna Arhiva
foto: Kurir

Kurir.rs/J.Spasić - J. Rafailović Foto: Nemanja Nikolić, privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...