NE BUDITE GENERALA, PUSTITE GA NEKA SPAVA! Sahranjen Ljubomir Kića Marković (39), crno-bele dimne bombe prekrile nebo iznad Novog groblja!
Velika sahrana... Nepregledna kolona ožalošćenih pratila Kićin sanduk, Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ISPRAĆAJ navijača

NE BUDITE GENERALA, PUSTITE GA NEKA SPAVA! Sahranjen Ljubomir Kića Marković (39), crno-bele dimne bombe prekrile nebo iznad Novog groblja!

Crna Hronika -

Poslednji pozdrav: Vođa navijačke grupe Alkatraz koji je u petak ubijen na Pašinom brdu sahranjen juče na Novom groblju u prisustvu više stotina ljudi

Ljubomir Kića Marković (39), jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz koji je ubijen u petak u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, sahranjen je juče na Novom groblju u prisustvu više stotina ljudi.

Podsetimo, napadač, koga su snimile sigurnosne kamere, ispalio je više hitaca u Markovića pošto je on izašao iz balon za fudbal, a navodni motiv ubistva mogao bi da bude borba za prevlast na Partizanovoj tribini.

- Svi znaju da je Kića imao težak život i borio se s majkom i ujakom. Rođen je u centru grada, ali se preselio na Karaburmu. Trenirao je košarku i ceo život posvetio sportu.

Najviše na svetu je voleo svoju suprugu Danijelu i ćerkicu, takvu ljubav oca prema detetu niko nije video, kad je on onako ogroman uzme u naručje kao veliki meda. Stiglo nam je i pismo, pesma, koju je neko posvetio našem Kići - govorio je prijatelj dok su okupljenima lile suze, pa počeo da čita. Ne budite generala, pustite ga neka spava - stih je potresne pesme u kojoj se navodi i da „ne napadaju vuci, nego zmija iz daleka“.

... Ubica izrešetao Kiću  naočigled brojnih svedoka
... Ubica izrešetao Kiću naočigled brojnih svedokafoto: Screenshot

Pored navijača Partizana na sahrani su bili prisutni i zvezdaši koji su želeli da se oproste od Markovića. Nakon govora koji je sveštenik održao na grobu navijači su upalili bele i crne dimne bombe, pa je dim gotovo prekrio Novo groblje, i zapevali jednu od pesama omiljenog kluba.

- Ti nikad nećeš biti sam, tu je tvoja armija, ja volim Partizan, za njega život ću da dam - orilo se grobljem.

Podsetimo, ubrzo nakon ubistva pojavio se i video-snimak likvidacije, kojoj je svedočilo nekoliko osoba.

Žale za prijateljem ČITULJE OD PRELIĆA, MIŠIĆA, VUJOŠEVIĆA...

Đorđe Prelić, koji je sa ubijenim Markovićem osuđen zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, iz zatvora je dao nekoliko čitulja. - Dragi moj kume, ovakav scenario nisam zamišljao ni u najgorim noćnim morama. Najbolji čovek na svetu ovako nešto nije zaslužio. Volim te do smrti i nazad i tako sve ukrug - napisao je u jednoj od čitulja Prelić. Pored njega, od Markovića su se oprostili i navijač Uroš Mišić, kao i trener Duško Vujošević.

Kurir.rs/Jelena Ivić Foto: Kurir, privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track