Najnovije vesti

EVO GA, IZLAZI! MISTERIOZNI POZIV OTKRIVA KAKO JE ISPLANIRANA LIKVIDACIJA LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE! Kobnog petka izašao ranije iz kafića, a ubica je spremno čekao!
Foto: Printskrin

pratili ga

EVO GA, IZLAZI! MISTERIOZNI POZIV OTKRIVA KAKO JE ISPLANIRANA LIKVIDACIJA LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE! Kobnog petka izašao ranije iz kafića, a ubica je spremno čekao!

Crna Hronika

Vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića (39) ubijen je u petak u Ulici Grčića Milenka u Beogradu sa dva hica iz pištolja - u vrat i u glavu! Preostala četiri hica, koje je ispalio plaćeni ubica, završili su u objektu benzinske pumpe, ka kojoj je Kića trčao bežeći od napadača.

Izvor iz istrage kaže da je Marković praćen i da je njegovo ubistvo isplanirano do najsitnijih detalja.

- On je svakog petka, u istom terminu, igrao fudbal sa svojim prijateljima u balonu u Ulici Grčića Milenka. Nakon toga bi uvek skoro sat vremena proveo u kafiću u tom balonu. Međutim, kobnog petka se zadržao samo petnaestak minuta, a onda je ustao i krenuo prema izlazu. Prema izjavama svedoka, oni su tada čuli jednog gosta kafića kako je nekom na telefon rekao: "Evo ga, izlazi" - priča izvor.

Napad je zatim izveden ispred balona, dok je Kića sa još nekoliko muškaraca čekao da pređe ulicu. Na snimcima kamera sa video-nadzora vidi se kako ubica prilazi Kići sa leve strane i u jednom trenutku su im se susreli pogledi. Marković je tada najverovatnije prepoznao ubicu, prestravio se, pa je u panici krenuo da beži preko ulice, u pravcu benzinske pumpe. Napadač ga je pojurio i zapucao za njim.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

- Ubica je u trku ispalio pet metaka, od kojih je jedan pogodio Markovića u vrat, otpozadi, i on je pao. Ubica mu je potom prišao i iz neposredne blizine ga "overio" u glavu još jednim hicem. Onda je otrčao u obližnju šumu i nestao je. Malo dalje, u Ustaničkoj ulici, sačekao ga je saučesnik u BMW X5 i pobegli su - navodi sagovornik i dodaje da su tokom uviđaja pronađene čaure, koje su poslate na veštačenje.

Kića je sahranjen u utorak na Novom groblju u Beogradu, a na večni počinak ispratilo ga je više od 1.000 rođaka, prijatelja i navijača.

Nakon opela povorka je krenula ka grobnom mestu, a Kićin prijatelj je za to vreme čitao pesmu koja je specijalno posvećena nastradalom vođi "Grobara". Jedna strofa je glasila:

- Ne dirajte generala, pustite ga na nebu mirno da spava.

Kako su preneli pojedini beogradski mediji, Marković je navodno u poslednje vreme pokušavao da formira novu, četvrtu navijačku frakciju "Grobara" kako bi preuzeo prevlast na tribini, a izvori iz istrage su otkrili da je to najverovatnije i bio okidač da se on označi kao meta. Kića se preuzimanjem navijača iz drugih frakcija zamerio moćnim narko-kartelima, jer im je na taj način otimao "vojnike" koji drže kontrolu nad uličnom distribucijom droge u Beogradu.

Šira javnost za Markovića je čula kada je uhapšen zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u septembru 2009. na Obilićevom vencu u Beogradu. Za to je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kasnije ta kazna smanjena, pa je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten 2017.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...