BIZNISMEN DRAGOJE UZVRAĆA UDARAC IZ ZATVORA: Misterioznim pismom ga optužili za ubistvo Jelene Marjanović, a evo šta je on preduzeo
Foto: Privatna Arhiva

odmah reagovao

BIZNISMEN DRAGOJE UZVRAĆA UDARAC IZ ZATVORA: Misterioznim pismom ga optužili za ubistvo Jelene Marjanović, a evo šta je on preduzeo

Crna Hronika -

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u petak je preko svog advokata Predraga Savića, Pribojac Dragoje Milinković, koji se u anonimnom pismu dostavljenom beogradskom Višem sudu označava kao ubica pevačice Jelene Marjanović, podneo krivičnu prijavu.

Ona je podneta protiv nepoznate osobe zbog krivičnih dela ometanje pravde i lažno prijavljivanje. U prijavi se, kako se saznaje, navodi da je neko svesno, a znajući da to nije uradio, njega optužio da je počinio zločin u Borči.

foto: Privatna Arhiva

Prijava je podneta i za ometanje pravde u još dva slučaja: jedan je pre dva dana okončan nepravosnažnom presudom u Kruševcu, gde su trojica mladića oslobođena optužbe da su 2015. oteli Dragoja, kako bi mu iznudili novac, a drugi je i u postupku koji Milinković vodi sa bivšom suprugom oko podele imovine. Prema onome što se navodi, vrednost imovine, čiji se najveći deo nalazi u Vrnjačkoj Banji je 900.000 švajcarskih franaka.

Milinković je uhapšen u sredu uveče u Beogradu, u stanu svoje druge supruge. On je odmah sproveden u KPZ za maloletnike u Valjevu na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora, na koju je u sudu u Trsteniku osuđen zbog prevare.

foto: Zorana Jevtić

Prema navodima iz prijave, sudija Jelena Škulić, koja vodi postupak protiv Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio svoju suprugu Jelenu, u utorak je, na početku pretresa, braniocima okrivljenog i tužilaštvu predala anonimno pismo koje je nedelju dana ranije dobila.

- Sudija je upoznala učesnike postupka sa sadržinom pisma u kojem piše da je ubica pokojne Jelene Dragoje Milinković, i da je to delo navodno izvršio po nalogu Zoranove majke Zorice - piše u prijavi. - Nakon ovakvog, mimo procedure objavljivanja sadržaja anonimnog pisma, ono je postalo naslovna vest svih tabloida u Srbiji. Ostaje pitanje zašto je sudija javno dala ovo pismo. Uobičajena praksa kod ovakvih pisama je da budu uručena iza zatvorenih vrata i uz upozorenje na posledice javnog objavljivanja. Postoji bojazan da su prilikom kopiranja uništeni otisci prstiju, DNK i drugi tragovi, koji bi doveli do autora.

Milinković je, kako se navodi, u "više navrata bio meta lažnog prijavljivanja i optuživanja i činjenica je da je u većini slučajeva to radila upravo njegova bivša supruga", čije se saslušanje kao svedoka traži. Ističe se da su njegovi problemi počeli kada je u Švajcarskoj optužen za utaju poreza od šest miliona franaka, a navodno je njegova bivša supruga tvrdila da ga je ona prijavila i bila saradnik policije.

Strana štampa izveštavala je o Dragoju Milinkoviću u oktobru 2018. godine, navodeći da je ovog, u to vreme prevoznika u Švajcarskoj, Viši sud u Cirihu osudio na tri godine zatvora, za prevaru, loše upravljanje, lažne optužbe, a da im duguje, svedočili su i njegovi vozači. Domaća štampa bavila se Milinkovićevom turističkim agencijama i mnogobrojnim žalbama putnika. Pre tri godine je objavljeno kako su naši turisti ostali bez novogodišnjeg aranžmana preko njegove agencije, uz Milinkovićevo objašnjenje da je pokraden. Dragoje je imao i agenciju kojoj je oduzeta licenca, kada je bez aranžmana ostavio 225 građana.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track