JEZIVE SCENE POSLE KLANJA! Ovako izgleda "valjevac" Zoran Jeličić, koji se PREKLAO usred Specijalnog suda! UZNEMIRUJUĆE!
Foto: Kurir, MUP

EKSKLUZIVNO!

JEZIVE SCENE POSLE KLANJA! Ovako izgleda "valjevac" Zoran Jeličić, koji se PREKLAO usred Specijalnog suda! UZNEMIRUJUĆE!

Crna Hronika -

Kurir je došao u posed fotografija na kojima se vide rane optuženog Zorana Jeličića (40), koji je prošle srede pokušao da se ubije u punoj sudnici Specijalnog suda

Kurir je došao u posed fotografija Zorana Jeličića (40), člana kriminalne valjevske grupe, nakon što se prošle srede sekao po vratu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Na slikama se vidi Jeličić sav krvav i sa dugačkom posekotinom na vratu, koju je sebi naneo prepolovljenim žiletom, pošto je uspeo da ovaj metalni predmet neopaženo unese u sudnicu.

Bez svesti

- Jeličića je u sredu, nekoliko sati posle pokušaja samoubistva, slučajno pronašao taksista u selu Čučuge kod Valjeva. Taksista je na putu video nečije noge, stao je i izašao iz vozila. Tada je video muškarca prerezanog vrata kako leži na leđima u travi. On u tom trenutku nije znao o kome je reč i nije bio siguran da li je čovek uopšte živ - prepričava izvor Kurira.

foto: Kurir

Taksista je ispričao da je muškarcu krvarila rana na vratu i da mu je dukserica bila natopljena krvlju, te da je bio hladan. - Uneo ga je u svoj auto i odvezao u valjevski Urgentni centar - kaže sagovornik i dodaje da se lekar koji je primio Jeličića šokirao - Nije mogao da veruje da mu rana na vratu nije ušivena, a pregledom je ustanovljeno da ima i prelom desne šake. Pošto su mu lekari ušili ranu, Jeličić je u pratnji policije odvezen na psihijatriju - objašnjava izvor Kurira.

Kako dodaje, Jeličić je psihijatru rekao „da se seća da je sebi iz revolta prerezao vrat žiletom“.

foto: Kurir

Vraćen u pritvor

- Rekao je da je nakon samopovređivanja u sudu prevezen na VMA, gde je proveo sat i po vremena. Posle toga je kupio kartu za autobus i u 14.30 iz Beograda krenuo za Ub. Posle toga se izgubio i nije znao da objasni kako je završio u valjevskoj bolnici - kaže izvor

Nakon pregleda kod psihijatra, Jeličić je sproveden u pritvor u Ustaničkoj ulici. - Jeličiću je juče određen pritvor, jer je prošle sedmice prekršio meru zabrane napuštanja stana, što se smatra bekstvom. Kućni pritvor mu je zamenjen pritvorom zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo - saopštili su juče iz Višeg suda.

Podsetimo, Zoranu Jeličiću sudi se kao pripadniku valjevske grupe, koju je navodno organizovao Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš. Jeličić se optužnicom tereti da je 2009. u Valjevu, obučen u policijsku uniformu, ubio Željka Đedovića.

Vikao u sudnici UBIĆU SE PRED SVIMA

Zoran Jeličić je naočigled sudije, advokata i drugih prisutnih u sudnici iz džepa izvadio žilet i posekao vrat i ruku. - Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sada da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom po vratu i po ruci. Optuženi je pokušao da se ubije jer mu sudija Svetlana Aleksić nije dozvolila da priča o Nebojši Joksoviću, svedoku-saradniku u postupku protiv Darka Šarića.

Sestra optuženog NEPRAVDA PREMA BRATU

Zoran Jeličić je bio u kućnom pritvoru u Pambukovici kod Uba, u domu koji mu je ustupila sestra, i u njemu živi sa autističnim bratom. Sestra se nakon saznanja šta se sve desilo njenom bratu obratila Odboru za ljudska prava u Valjevu. - Ona je u svom obraćanju navela sumnju da njenom bratu lekari na VMA nisu pružili odgovarajuću lekarsku pomoć, jer su ga u lošem stanju pustili kući. Pored toga, ona navodi i da je njen brat nepravedno vraćen u pritvor, jer do sada nije prekršio uslov i da je ovog puta to uradio ne svojom voljom, već zato što je bio u lošem zdravstvenom stanju - rekao je sagovornik Kurira upoznat sa celom situacijom.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Kurir, MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track