ŽALBE NA PRESUDE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić jedini hteo u sudnicu
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

KAZNE

ŽALBE NA PRESUDE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić jedini hteo u sudnicu

Crna Hronika -

Delibašić je posle prethodnog prvostepenog postupka oslobođen krivice, a nakon što je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka, izrečena mu je zatvorska kazna

Apelacioni sud u Beogradu otvorio je juče sednicu na kojoj će biti razmatrane žalbe na prvostepenu presudu kriminalnoj grupi koju je organizovao pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su članovi osuđeni na višedecenijske kazne zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, kao i Miloša Vidakovića 2013. godine.

Jučerašnja sednica održana je u sudnici beogradskog Centralnog zatvora, a protekla je u čitanju prvostepene presude Specijalnog suda.

Tom presudom su, podsetimo, osuđena petorica pripadnika ove grupe, i to: Miloš Delibašić i Ratko Koljenšić na 30 godina zatvora, Saša Cvetanović i Slaviša Novaković na 35 godina zatvora sa tužilaštvom sporazum o svedočenju, dok je Miloš Vojnović, kao direktni izvršilac ubistva Vidakovića, dobio 17 godina jer je prethodno sklopio, dok je Miloš Vojnović, kao direktni izvršilac ubistva Vidakovića, dobio 17 godina jer je prethodno sklopio s tužilaštvom.

Sednica će danas biti nastavljena kada će žalbe na presudu izneti najpre tužilaštvo, a potom i okrivljeni i njihovi branioci. U sudnici Centralnog zatvora juče je na optuženičkoj klupi bio samo Miloš Delibašić, koji je jedini tražio da prisustvuje sednici jer je i sam, pored svog branioca, podneo žalbu na prvostepenu presudu. Delibašić je, podsetimo, nakon prethodnog prvostepenog postupka oslobođen krivice, a nakon što je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka, izrečena mu je zatvorska kazna.

Koljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči Srbiji, a Slaviša Novaković je u bekstvu.

Na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal bio je i Slobodan Šaranović kao organizator grupe, ali je postupak protiv njega obustavljen nakon što je ubijen pred svojom kućom u Budvi.

Kurir.rs/ I. M. Foto: Dragana Udovičić, Pirvatna arhivaž

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track