SKANDAL! SORAJINOM FUDBALERU SUDE SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Stefan Mihajlović ni blizu presude za saobraćajnu nesreću
Foto: Starsport©, Damir Dervišagić, Kurir, Privatna Arhiva

NEMA KRAJA: STEFAN MIHAJLOVIĆ NI BLIZU PRESUDE:

SKANDAL! SORAJINOM FUDBALERU SUDE SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Stefan Mihajlović ni blizu presude za saobraćajnu nesreću

Crna Hronika -

Nema kraja Za tri godine, koliko traje postupak protiv igrača Radničkog iz Niša zbog izazivanja saobraćajne nesreće, održana samo tri pretresa

Suđenje Stefanu Mihajloviću (25), fudbaleru Radničkog iz Niša i bivšem dečku starlete Soraje Vučelić, koji je optužen da je u maju 2015. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić (54), juče je ponovo odloženo zbog promene sudije, a za tri godine, koliko traje postupak, održana su samo tri glavna pretresa.

Kako Kurir saznaje, naredno suđenje pred beogradskim Višim sudom zakazano je tek za februar sledeće godine, kada će, zbog promene sudije, morati da krene iz početka.

Teško delo

Mihajlovića, podsetimo, Više tužilaštvo tereti jer je 6. maja 2015. na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka svojim „porše kajenom“ prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario u „punta“ za čijim je volanom bio Radoičić. Fudbaler se nakon sudara zakucao u drvo, a potom pešice pobegao u Banjičku šumu, dok je teško povređeni Radoičić prebačen u bolnicu, gde je posle nekoliko dana preminuo.

- Postupak protiv Mihajlovića vodi se skoro tri godine, tokom kojih je već jednom vraćan na početak zbog promene sudije. Za sve ovo vreme zabeleženo je čak osam odlaganja glavnih pretresa, dok su održana samo četiri, uključujući i pripremno ročište. Suđenja su odlagana najčešće zbog njegovih izostanaka, koje je pravdao kako sportskim obavezama, tako i lečenjem povrede koje ju je pre nekoliko meseci zadobio na terenu - kaže izvor.

On dodaje da je novi sudija treći po redu koji će suditi u ovom postupku.

- Ono što je takođe ostalo zabeleženo jeste period od čak devet meseci tokom kojih nije bilo zakazano, a samim tim ni održano, nijedno ročište - dodaje naš sagovornik.

Krivi psa Mihajlović je, podsetimo, pre tačno dve godine izneo odbranu pred sudom, tvrdeći da se nesreća dogodila zbog psa koji je izleteo na kolovoz.

- Ne mogu da se setim na kojoj udaljenosti sam video psa. Pokušao sam da ga izbegnem i tada sam video to vozilo. Ubeđen sam da je on prošao kroz crveno svetlo - rekao je Mihajlović.

Skandal-majstori BURNA VEZA SA STARLETOM

Stefan Mihajlović, koji je inače sin bivšeg reprezentativca Radmila Mihajlovića, često je dospevao u žižu javnosti zbog skandala iz privatnog života. Tako je sredinom 2016. kao bomba odjeknula vest da je njegova devojka starleta Soraja Vučeliće završila u bolnici zbog posekotina koje joj je naneo nožem. Istraga, međutim, nije pokrenuta jer je starleta ispričala da se sama posekla.

(Kurir.rs / Ivan Milićević / Foto:Starsport©, Damir Dervišagić, Kurir, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track