AKCIJA ČELIČNI PRSTEN: Pokrenuta potera za pljačkašima koji su izveli prepad na transport novca KOPAONIK U OBRUČU!
Ilustracija, Foto: AP/Arhivska Fotografija

grozničava potraga

AKCIJA ČELIČNI PRSTEN: Pokrenuta potera za pljačkašima koji su izveli prepad na transport novca KOPAONIK U OBRUČU!

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - Policija je pokrenula operativni plan "Čelični prsten" i intenzivno traga za razbojnicima koji su danas u mestu Dren, nedaleko od Leposavića, napali transport novca firme "Henderson".

Prema rečima Branislava Radovića, portparola Kosovske policije za region sever, obaveštene su sve patrole, a na mesto oružanog prepada upućena je Interventna jedinica iz severnog dela Kosovske Mitrovice, sa dva vozila.

"Prema informacijama koje imamo, osumnjiceni beže belim kombijem, potera je u toku i usmerena je ka podnožju Kopaonika, odnosno mestima Belo brdo i Baziće", potvrdio je Radović za Tanjug.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Youtube Printscreen

On je rekao da su u napadu na kombi učestvovala dva putnička automobila, "reno megan" jagodinskih registarskih tablica i drugo vozilo koje još nije identifikovano.

Prilikom napada je došlo do pucnjave izmedu pljackaša i obezbeđenja firme "Henderson", a u potunosti su izgorela i tri vozila, kombi i dva putnička automobila, koja su pljačkašima poslužila da prepreče magistralni put.

Tri radnika "Hendersona" povređena su u napadu, a posle ukazane lekarske pomoći u Kliničkom centru u Severnoj MItrovici pušteni su na kućno lečenje, prenosi Kosovo onlajn.

Ovo je treći put da su vozila kompanije za obezbeđenje Henderson na meti pljačkaša i to sva tri puta u opštini Leposavić, piše portal Kossev.

Prošle godine u junu, gotovo u isto vreme, opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Deo novca je pronađen u toku istog dana, kao i vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački, dok je jedan pljačkaš identifikovan, ali se prema najnovijim informacijama iz policije za ovim licem i „dalje traga“.

Pokušaj pljačke dogodio se prošle godine i u maju takođe u opštini Leposavić i to na svega dvadesetak metara od prelaza Jarinje, u trenutku primopredaje novca sa strane opštine Leposavić. Novac je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo. Tada je i pucano na Kosovsku policiju. Međutim, pljačka je sprečena.

Firma Henderson registrovana je na Kosovu kao privatna firma za obezbeđivanje ljudi i imovine – uglavnom banaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track