Najnovije vesti

DVE GODINE ZA UROŠA JANKOVIĆA: Bivši funkcioner DSS kriv za prevaru golmana Partizana, mora da plati i kaznu dva miliona
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

prodali mu tuđe placeve

DVE GODINE ZA UROŠA JANKOVIĆA: Bivši funkcioner DSS kriv za prevaru golmana Partizana, mora da plati i kaznu dva miliona

Crna Hronika

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu danas je prvostepenom presudom osudio bivšeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića na dve godine zatvora zbog prevare fudbalskog golmana Vladimira Stojkovića.Tužilaštvo je tražilo kaznu od tri i po godine zatvora, a odbrana oslobađajuću presudu za Jankovića, koji je u trenutku privođenja bio predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Kako su prenele Večernje novosti, sud je Jankoviću izrekao i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a odlučeno je i da mu se oduzme protivpravna imovinska korist od 4,5 miliona dinara.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Starsport@

Prema optužnici, Vladimir Đurković i Miroslav Stefanović, koji su u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju krivice, su sa Jankovićem, prevarili Stojkovića prodajući mu tuđe placeve u Makiškom polju.

Kako se navodi u optužnici, oni su tokom 2015. i 2016. godine, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, bivšem reprezentativcu Srbije prodali više spornih placeva, uveravajući ga da će u nekom budućem periodu placevi biti atraktivni za ulaganje i izgradnju.

Tokom postupka Stojković je izjavio kako misli da Janković nema veze sa prevarom a bivši zamenik predsednika opštine Čukarica je negirao krivicu.

Tužilaštvo i advokati Uroša Jankovića su najavili žalbu Apelacionom sudu na presudu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...