ŠOKIRALI SU CELU SRBIJU OTMICOM MALOG PETRA: Otac i sin iz Stare Pazove i njihov saučesnik ostaju u pritvoru još 30 dana
Foto: Privatna Arhiva

REŠENJE VIŠEG SUDA U SREMSKOJ MITROVICI

ŠOKIRALI SU CELU SRBIJU OTMICOM MALOG PETRA: Otac i sin iz Stare Pazove i njihov saučesnik ostaju u pritvoru još 30 dana

Crna Hronika -

Rešenjem Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Marku Jovišiću, njegovom sinu Lazaru, kao i Aleksi Mrđi iz Stare Pazove, osumnjičenima za otmicu Petra Mitrovića (13), produžen je pritvor do 30 dana.

Postupak se vodi i protiv mlađeg, maloletnog Markovog sina, koji je posle saslušanja u policiji pušten kući.

Tužilaštvo i dalje istražuje motive otmice trinaestogodišnjaka, čiji je nestanak pre mesec dana digao na noge celu Srbiju. Zasada sve indicije idu ka tome da su osumnjičeni želeli da pribave materijalnu korist od njegovih roditelja koji važe za imućne domaćine u Staroj Pazovi.

Ono što je do sada istraga utvrdila jesta da su “mozak operacije” bili braća Jovišić, dok su im podršku za izvršenje ovog krivičnog dela, kako se sumnja, dali njihov otac i prijatelj Mrđa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

–Mitrovići imaju novac, to je vredna i radna porodica, koja stalno ulaže u svoje poslove. Obrađuju nekoliko desetina hektara zemlje, imaju svoju zemljoradničku zadrugu, dok sa druge strane Jovišići vole lepo da žive ali neće da zarade. Ne znam da li je Marko imao neki posao. Šteta za tu decu što su i oni krenuli lošim putem.- kaže Slavko K. iz Stare Pazove, koji poznaje obe porodice.

Kako saznajemo, Petar se posle jednog perioda provedenog u krugu porodice, vratio u đačku klupu i nastavio svoje redovne aktivnosti.

Osumnjičeni za otmicu nalaze se u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Sremskoj Mitrovici. Marku Jovišiću, inače, nije prvi put da ovde boravi. Čak na svom Fejsbuk profilu ima i nekoliko fotografija snimljenih tokom ranijih boravaka u zatvoru.

(Kurir.rs/mitrovica.info, S. Kostić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja