OTMICA GORANA CVIJETIĆA: Suđenje odloženo, policajac nije došao u sud!
Foto: Privatna Arhiva

PROCES

OTMICA GORANA CVIJETIĆA: Suđenje odloženo, policajac nije došao u sud!

Crna Hronika -

Suđenje petorici Novosađana koji su optuženi za otmicu Gorana Cvijetića odloženo je juče po peti put zaredom u novosadskom Višem sudu zbog izostanka optuženog Dalibora Bogdanovića Boće (42), bivšeg policajca, koji se nalazi u inostranstvu zbog promene proteze na nozi.

Bogdanović je, podsetimo, izgubio nogu u eksploziji bombe koja je bila postavljena pod njegov BMW u maju ove godine. - Mom klijentu proteza nije bila dobro fiksirana i zbog toga je morao da ostane u bolnici, ali će se narednih dana vratiti u Novi Sad - rekao je Bogdanovićev branilac Goran Karadarević.

Tužilaštvo za otmicu Cvijetića tereti i Nenada Stevića, Gorana Kovačevića, Božidara Bosnića, kao i bivšeg policajca Vladicu Rakića.

Cvijetić je bio otet 22. maja 2017. na Detelinari, a nedugo zatim uhapšeni su Stević i Bosnić, dok su preostaloj trojici lisice stavljene kasnije.

Na početku suđenja optuženi su se izjasnili da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo „građansko hapšenje“ izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016, kao i ranjavanje Nika Uskokovića u januaru 2017.

Kurir.rs/ S. S. Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track