NAORUŽAN DRŽAO UČENIKE KAO TAOCE U VELIKOJ PLANI! Sada ga sud šalje na psihijatrijsko veštačanje!
Foto: printscreen YT/Eksploziv, Privatna Arhiva

ISTRAGA

NAORUŽAN DRŽAO UČENIKE KAO TAOCE U VELIKOJ PLANI! Sada ga sud šalje na psihijatrijsko veštačanje!

Crna Hronika -

Goran Todorović (46) iz Donje Livadice, koji je 21. novembra naoružan upao u ekonomsko-ugostiteljsku školu „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani i pucao iz automatske puške u učionici punoj đaka, upućen je na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje vodi istragu, odlučilo se na njegovo psihijatrijsko veštačenje.

Goran Todorović
foto: Privatna Arhiva

- Tužilaštvo se nakon određivanja pritvora Todoriviću odlučilo da obavi veštačenje duševnog zdravlja Todorovića. Ovo će biti od ključne važnosti za procenjivanje njegove uračunljivosti u trenutku kad je izvršio oružani upad u školu. Takođe, biće jasnije da li je sposoban da iznese odbranu - rekao je izvor.

Slavoljub Stanković
foto: printscreen YT/Eksploziv

Inače, Todorović nakon hapšenja nije izneo odbranu, a na saslušanju mu je pozlilo, pa se i dalje ne zna motiv upada u školu. Na veštačenju je i arsenal oružja koje je imao kod sebe, kao i ono pronađeno u dvorištu njegove porodične kuće.

Slavoljub Stanković
foto: printscreen YT/Eksploziv

Podsetimo, Todorović je 21. novembra ušao u učionicu u kojoj je odeljenje III/3 imalo čas filozofije. Sa sobom je poneo torbu punu bombi, ali i dve automatske puške. On je dvadesetak minuta držao učenike i profesore kao taoce, ali je jedna učenica uspela da pošalje poruku svom razrednom starešini Slavoljubu Stojadinoviću, koji je došao i savladao Todorovića.

Kurir.rs/ B. T. Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track