UHAPŠENA MALA DAFINA I NJENIH 10 SAUČESNIKA: Prevarom strpali u džep više od pet miliona dinara
Ilustracija, Foto: Shutterstock

dolijali

UHAPŠENA MALA DAFINA I NJENIH 10 SAUČESNIKA: Prevarom strpali u džep više od pet miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, kaže se u saopštenju MUP-a.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Uhapšeni su I. D . (1995) odgovorno lice „Wiener stadthiche“ osiguranje filijala u Leskovcu, Z. R. (1975), regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T . (1964) odgovorno lice jedne banke u Leskovcu, D. D. (1979) službenik jedne banke u Leskovcu, D. T. (1994), N. S. (1997) , D. B (1994), M. P. (1998), S. S. (1996), M. K. (1996) i Z. S. (1993), svi zaposleni u „Wiener stadthiche“ osiguranje filijale u Leskovcu.

Sumnja se da je I. D. po prethodnom dogovoru sa Z. R, a uz pomoć D. T. i N. S. od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost „Wiener stadtiche” osiguranja. Potom je, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od tog novca uplaćivala premije osiguranja. Na ovaj način je, kako se sumnja, kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Deo ovako zarađenog novca osumnjičeni su prebacivali na tekuće račune I. T. i osumnjičenih koji su zaposleni u „Wiener stadtiche“ osiguranju u Leskovcu, dok je ostatak novca u gotovini predavan na ruke D. D . i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji grada Leskovca.

Osumnjičeni D. B, M. P, S. S, N. S, M. K. i Z. S. su od više osoba pribavljali lične karte na osnovu kojih je I. D, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju, a potom su novac koje je ona uplaćivala podizali i jedan deo su joj davali na ruke, a drugi deo, po njenom nalogu, išao je osumnjičenim bankarskim službenicima i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji Leskovca.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5.670.134 dinara, za koji su oštećeni građani i kompanija „Wiener stadtiche“ osiguranje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track