STEŽE SE OBRUČ OKO OTMIČARA MALE MONIKE: Malčanskom berberinu policija diše za vratom, prate tragove i sve su mu bliže
Foto: Privatna Arhiva, Facebook, Nemanja Nikolić

potera ulazi u osmi dan

STEŽE SE OBRUČ OKO OTMIČARA MALE MONIKE: Malčanskom berberinu policija diše za vratom, prate tragove i sve su mu bliže

Crna Hronika -

Danas je policija i žandarmerija češljala teren i još jednom zavirila u svaku kuću selima Podvis, Orešac, Glogovica, potom vikendice ka Vasilju.

Ukupno 600 policajaca, pripadnika Žandarmerije, lovaca i mešatana iz Knjaževačkog i svrljiškog kraja sedmi dan od nestanka niške tinejdžerke Monike Karimanović (12) koju je 20. decembra oteo Ninoslav Jovanović (46) zvani "Malčanski berberin", pretražuju atare oko sela Provis, Glogovica, Orešca, Rgošte. Glogovce i Vasilja kako bi oslobodili devojčicu i uhvatili manijaka.

- Potraga je teška, ali ima i prvih naznaka da ne kažem rezultata. Otmičar oseća da smo mu za petama i menja pravac. Bio je u SvrljiškojTopli, viđen je na prilazu između sela Niševca i Palilule. Otkrili smo mu skorvište u Orešcu gde je boravio u nenaseljenoj kući rođaka po bratovljevoj ženi i gde je iz susedne kuće krao hranu.

foto: Nemanja Nikolić

Imamo već sada nepobitne dokaze da je Jovanović otmičar i da je devojčica sa njim čiju smo kosu koju joj je ošišao u Orešcu, pronašli u podrumu kuće gde su spavali. To nam potrđuje da je devojčica živa. Na terenu smo našli tragova njihove obuće što znači da devojčica hoda za njim.

Viđena je u jednom selu gde je Jovanović tražio vodu za kamion kojim se dovezao od Malče gde smo najpre našli ranac devojčice u zemunici koju je koristio prvog dana.

foto: Nemanja Nikolić

Očito je da pokušava da zavara trag ali na osnovu dosadašnjeg kretanja i uz pomoć lovaca iz Svrljiga i Knjaževca, a na osnovu procena naših kriminalističkih stručnjaka, uspevamo da rekonstruišemo njegovo kretanje i verujem da se krug sužava i da ćemo ga uhvatiti pre nego što počini teži zločin - kaže izvor iz istrage.

U jednoj kući u Miljkovcu policija je pretraživanjem te kuće, pronašla ćebe i jorgan u podrumu, za koje se sumnja da su koristili nestala devojčica i osumnjičeni Jovanović. Potraga ulazi u osmi dan i veruje se da će otmičar uskoro biti otkriven.

Kurir.rs

Foto Privatna Arhiva, Facebook, Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track