RADOJE IZ PASJAČA OTKRIO KAKAV JE BERBERIN BIO KAO MALI: Bio je dobar dečko, ko bi pomislio da će ovo da uradi! KURIR TV
Foto: Printscreen Kurir TV

meštani i dalje u strahu

RADOJE IZ PASJAČA OTKRIO KAKAV JE BERBERIN BIO KAO MALI: Bio je dobar dečko, ko bi pomislio da će ovo da uradi! KURIR TV

Crna Hronika -

Meštani sela Pasjača, Jasenovik, Vrelo, koja se inače nalaze u blizini Malče, u stalnom su strahu zbog toga što je Ninoslav Jovanović, zvani "Malčanski berberin" i dalje na slobodi.

Za njim se traga već 13 dana, nakon što je oteo Moniku Karimanović (12) iz Niša, koja je pre tri dana oslobođena iz kandži otmičara.

1 / 8 Foto: M.S.

Meštani sela Pasjače, gde se otmičar krio sa Monikom, kažu da su u strahu da ne otme neko drugo dete. Oni dodaju da decu ne puštaju same ni do podruma kuće.

- Strah se uvukao u kosti. Svi smo nekako napeti. Tu patrolira policija, ali ovo je preširoka teritorija. Ja ga poznajem kada je još bio mali, bio je dobar dečko, stalno je dolazio u majkinu kuću dok su mu baba i deda bili živi. Kasnije je bio malo nemiran, ali ko bi pomislio da će ovo da uradi. Ja se ne plašim, idem ovim putevima svaki dan, ali imam unuku, pa je moja ćerka ne pušta ni sama da se popne do drugog sprata kuće. Uvek ide za njom, jer nikada ne znamo odakle može da iskoči- priča Radoje Marković, meštanin Pasjače.

On kaže da u celom tom kraju u okolini Malče ima na stotine napuštenih kuća.

Policija i vojska pretražuju sva ova sela jer po njihovom svedočenju, Jovanović nije mogao daleko da odmakne od pre tri dana kada ga je u svoj kući zatekao Emil Živić. Ovaj Nišlija je došao slučajno u svoju rodnu kuću u Pasjači da otvori cevi za vodu kako ne bi smrzle. U sobi je zatekao devojčicu Moniku i Berberina koji je izleteo kroz prozor i pobegao prema obližnjim njivama.

foto: M.S.

U razgovoru sa nekim policajcima saznajemo da ih je umor stigao, ali da ne posustaju da pretražuju terene gde bi sve ovaj osuđeni silovatelj mogao da se nađe.

- Svaka napuštena kuća je pretražena, svaki šumarak. On je sigurno u nekoj od njih ili je u nekoj zemunici koju je od leta do početka zime iskopao i pripremio - ispričali su nam policajci koji su stalno na terenu.

foto: M.S.

Potraga je nastavljena i na seoskim grobljima gde ima mnogo humki koje se mogu otvoriti i gde pored sahranjenog tela može da stane i čovek.

Nedavno oteta Monika se trenutno oporavlja u Kliničkom centru u Nišu i prema rečima roditelja njeno zdravstveno stanje je mnogo bolje nego prvog dana, kada je oslobođena.

Inače, Jovanovićeva porodica je prijavila njegov nestanak 28. juna, ali pošto nije bilo krivičnog dela, potraga za njim nije pokrenuta.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track