Najnovije vesti

NESUĐENOJ SNAJI KAMENOM SMRSKAO LOBANJU PRE 20 GODINA: Predrag tek sad osuđen za svirepi zločin
Foto: Dragana Udovičić

robijao i u italiji

NESUĐENOJ SNAJI KAMENOM SMRSKAO LOBANJU PRE 20 GODINA: Predrag tek sad osuđen za svirepi zločin

Crna Hronika

ZAJEČAR – Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Zaječaru i pravosnažno i izvršno na 20 godina zatvora osudio Predraga Džonića, iz tog mesta, koji je pre dve decenije svirepo, udarcima kamenom u glavu, ubio Slavicu Manić, devojku svog rođenog brata. Njen leš pronađen je 2000. u ovdašnjem šetalištu Kraljevica.

Džonić, koji je radio u Italiji, gde se i vratio nakon zločina, u toj zemlji je bio osuđen zbog bludničenja nad decom. Nakon odslužene kazne deportovan je u Srbiju. Tada mu je uzet uzorak DNK, koji se poklopio sa tragovima na mestu ubistva Manićeve.

On je sumnjičio nesuđenu snahu da mu je zapalila kuću dok je on bio u Italiji. Džonić je Manićevu usmrtio oktobra 2000. udarcima kamenom u glavu, pri čemu je nesrećnoj ženi smrskao lobanju. Nakon toga leš je zakopao, pa se vratio u Italiju.

Nestanak Manićeve je prijavio njen otac, a leš je, posle jednomesečne potrage, pronađen. Tada su na njenom telu otkriveni biološki tragovi, ali DNK nije bio u bazi podataka, sve dok Džonić nije isporučen Srbiji. Ubica je, najpre, u istrazi priznao da je ubio Manićevu, ali je tokom procesa promenio iskaz i negirao izvršenje dela.

(Kurir.rs/Novosti, Lj.T./ FOTO: Dragana Udovičić/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...