Najnovije vesti

CARINICI SPREČILI POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA ĐERDAPU I PRAHOVU: Zaplenjeno 15.000 paklica cigareta i više od 3 tone nafte
Foto: Carina Srbije

rekli da nemaju ništa da prijave

CARINICI SPREČILI POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA ĐERDAPU I PRAHOVU: Zaplenjeno 15.000 paklica cigareta i više od 3 tone nafte

Crna Hronika

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika carinici su u saradnji sa policijom na dunavskim prelazima Đerdap i Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja oko 15.000 paklica cigareta i više od tri tone nafte.

foto: Carina Srbije

Oko 15.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, zaplenjeno je na Badnje veče, 6. januara 2020. godine, na prelazu Đerdap. Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus rumunskih registarskih oznaka, koji je iz Italije ka Rumuniji prevozio 12 putnika.

1 / 5 Foto: Carina Srbije

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, svi putnici kao i vozači autobusa odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari. Činilo se da je zaista tako, sve dok nije usledio detaljan pregled unutrašnjosti autobusa.

U njegovom zadnjem delu, u kome su nedostajala čak četiri sedišta, ispod gomile torbi sa stvarima putnika, bilo je sakriveno 12 velikih kartonskih kutija i šest ogromnih platnenih torbi napunjenih cigaretama. Rumunski autobus sa 14.973 paklice cigareta predati su u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

1 / 3 Foto: Carina Srbije

U luci Prahovo je prvog dana Nove 2020. godine sprečen pokušaj krijumčarenja više od tri tone nafte. Prekršaj je otkriven prilikom izlazne revizije rumunske samohotke sa tovarnim prostorom –broda „Tami“.

Merenjem pogonskog goriva u jednom od šest brodskih tankova, pronađeno je 3.203 litre goriva više, u odnosu na prijavljenu količinu.

(Kurir.rs/FOTO: Carina Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...