CIGARETE LAŽNO PREDSTAVLJENE KAO KOPIR PAPIR: Carinici sprečili krijumčarenje 35.000 paklica FOTO
Foto: Carina Srbije

na robnoj ispostavi Aerodroma Nikola Tesla

CIGARETE LAŽNO PREDSTAVLJENE KAO KOPIR PAPIR: Carinici sprečili krijumčarenje 35.000 paklica FOTO

Crna Hronika -

Carinici su na robnoj ispostavi Aerodroma Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja tovara od 35.500 paklica cigareta koji je lažno predstavljen kao pošiljka kopir papira.

foto: Carina Srbije

Pokušaj krijumčarenja se dogodio 30. decembra 2019. godine, ali to nije uticalo na budnost carinika koji su odmah posumnjali u tovar kopir papira koji pristigao iz Dubaija.

foto: Carina Srbije

Zahvaljujući toj sumnji, tovar navodnog kopir papira detaljno je pregledan nakon smeštanja u carinski magacin pomenute ispostave.

foto: Carina Srbije

Tada je potvrđeno da se umesto prijavljenih 980 kilograma papira za kopiranje i štampanje, na stanju nalazi svega 114 kilograma, ali se zato na paletama pored samo 47 risova papira našlo i više od 70 kartona sa 3.550 boksova neprijavljenih cigareta bez akciznih markica.

foto: Carina Srbije

Protiv uvoznika i špeditera odgovornih za robu smeštenu u carinski magacin pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a za ovu vrstu prekršaja zaprećena je kazna i do četvorostrukog iznosa vrednosti robe koja je predmet prekršaja.

foto: Carina Srbije

Podsećamo da carinska služba Srbije sprovodi pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije, te da je otkriveni kontingent krijumčarenih cigareta poslednji u nizu upečatljivih rezultata ostvarenih na planu sprečavanja šverca duvana i duvanskih proizvoda.

Akcizna roba je često na meti krijumčara, zbog razlike u ceni koja se na njoj može ostvariti, a carinici su samo tokom 2019. godine uspeli da osujete krijumčarenje nepunih 4 miliona komada cigareta, što je gotovo tri puta bolji rezultat nego 2018. godine.

(Kurir.rs/FOTO: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track