Najnovije vesti

MONSTRUM IDE NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE: Malčanskog Berberina prebacuju u CZ?
U pritvoru... Ninoslav Jovanović, Foto: čitalac Kurira

ISTRAGA

MONSTRUM IDE NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE: Malčanskog Berberina prebacuju u CZ?

Crna Hronika

Više tužilaštvo iz Niša naložiće posmatranje Ninoslava Jovanovića, koje će se obaviti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu

Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin, koji je uhapšen zbog otmice Monike Karimanović (12), uskoro će biti prebačen u beogradski Centralni zatvor, saznaje Kurir.

foto: Kurir

Izvor našeg lista otkriva da će jedan od prvih koraka u istrazi protiv osumnjičenog Jovanovića biti neuropsihijatrijsko veštačenje.

Prikupljaju se dokazi

- Ninoslav Jovanović se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Niš. Očekuje se da tužilac naloži sudsko veštačenje, koje će se, kao što propisi nalažu, obaviti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde će Malčanski Berberin uskoro biti prebačen. Naime, njega će tamo posmatrati psihijatri kako bi se utvrdilo da li je on u trenutku izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv - navodi izvor Kurira.

Osim ovog veštačenja, tužilac će naložiti i druga veštačenja, saslušanje oštećene, svedoka, kao i prikupljanje materijalnih dokaza.

Sve priznao

Jovanović, koji je u zatvoru boravio tri puta i skoro polovinu života proveo iza rešetaka zbog više silovanja, pokušaja silovanja i uznemiravanja žena preko Fejsbuka, oteo je Moniku Karimanović 20. decembra prošle godine. Devojčica je pronađena devet dana kasnije u vikendici u Pasjači, a Jovanović je uhapšen na groblju u Malči 5. januara, nakon 17 dana potrage. Sat vremena pre hapšenja viđen je u dvorištu porodice Cekić u Malči, i oni su ga prijavili policiji.

foto: Kurir

- On je na saslušanju priznao krivično delo, nakon čega mu je određen pritvor. Ćeliju deli s jednim pritvorenikom, s kojim se, navodno, dobro slaže, a posebne zahteve nema - podseća izvor.

Tijanin zakon

PRETI MU DOŽIVOTNA

Malčanskom Berberinu preti doživotna robija zbog krivičnog dela koje je počinio. - Ukoliko se dokaže da je on počinio delo za koje ga tužilaštvo tereti, Jovanović će biti prva osoba u Srbiji koja će biti osuđena na najstrožu kaznu, i to na osnovu Tijaninog zakona, koji je stupio na snagu 1. decembra prošle godine - kaže izvor.

Kurir.rs/ D. S. - M. S.  Foto: čitalac Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...