Najnovije vesti

RAZGLEDAO JE NAKIT 20 MINUTA, REKAO JE DA IDE PO NOVAC, VRATIO SE SA SPREJOM Dušica opisala dramu u zlatari u Novom Sadu
Foto: Printscreen Youtube

SNIMAK OSVANUO NA MREŽAMA

RAZGLEDAO JE NAKIT 20 MINUTA, REKAO JE DA IDE PO NOVAC, VRATIO SE SA SPREJOM Dušica opisala dramu u zlatari u Novom Sadu

Crna Hronika

Nalazila sam se u toaletu, ali sam čula glas koleginice Radmile, koja me je zamenila za pultom: "Vi ste došli po lančić?". Ništa mi u tom trenutku nije delovalo neobično, niti sumnjivo. A onda sam čula njeno vrištanje, jer ju je mlađi muškarac, koji se predstavio kao kupac, poprskao jakim sprejom u oči. Uzeo je tacnu punu nakita i pokušao sa njom da pobegne, ali je stigao samo da vrata. Nije mogao da ih otvori, jer se spetljao kad je shvatio da se otključavaju na daljinski. Na kraju je, ipak, uspeo da izađe, sa nešto nakita koji je pokupio sa poda.

Ovako Dušica Vasić, saradnica u zlatari, u najkraćem opisuje nemilu scenu u lokalu u Bulevaru Jovana Dučića u novosadskom Novom naselju, koju su u četvrtak oko 15 časova zabeležile i sigurnosne kamere. Snimak, na kojem se jasno vidi mladić u crvenoj jakni i šta se dešavalo u zlatari, ubrzo posle pljačke osvanuo je na društvenim mrežama i u medijima.

- Mladić od oko 25 godina, pristojnog izgleda, u zlatari je najpre bio dvadesetak minuta pre pljačke, interesujući se za lančiće - prepričava nam Vasićeva. - Govorio je da hoće nakit u vrednosti do 25.000 dinara i da želi da ga pokloni devojci. Posle toga je otišao pod izgovorom da ide da podigne novac.

Navodni kupac se zaista nešto kasnije vratio da uzme nakit, ali očigledno ne sa namerom da ga plati, već da ga otme. Da bi se domogao plena, iz jakne je izvadio bočicu sa sprejom i sa male razdaljine Radmilu poprskao po očima.

- Koleginica je tada povikala i vrištala, istrčala sam iz toaleta i povukla je u stranu - nastavlja Vasićeva. - Sreća je što koleginica nosi naočare, jer bi joj, sigurna sam, taj sprej trajno oštetio vid. Pljačkaš je zgrabio tacnu sa nakitom sa pulta i krenuo prema vratima. Cimao ih je i vukao, ali nije mogao napolje jer je brava elektronska i otvara se daljinskim. Vikala sam mu, idi, idi...

Očigledno shvativši da je sve krenulo mimo njegovog plana, uspaničeno je krenuo prema drugom delu lokala u kom su bile Dušica i Radmila. Dok su kamere snimale celu situaciju, opet se vratio do pulta pruživši ruku preko njega tražeći taster za otključavanje. Na kraju je, pokupivši nešto nakita koji je ispao kod vrata, uspeo je da pobegne kroz dvorište iza zgrade do parkinga.

Pljačkaš zlatare još nije uhvaćen i policija za njim traga, a vlasnik Srba Janković kaže da mora da pohvali novosadsku policiju.

- Za pet minuta su stigli policajci, inspektori i forenzičari i uradili uviđaj - kaže Srba, dodajući da je uveren da će izgrednik biti identifikovan i uhapšen.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...