STEFAN MILOJEVIĆ UHAPŠEN KAO GLAVNI NARKO DILER: Milojev sinovac na Majorci prodavao drogu džet-setu!
Foto: Beta/Branislav Božić, Privatna Arhiva

AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE

STEFAN MILOJEVIĆ UHAPŠEN KAO GLAVNI NARKO DILER: Milojev sinovac na Majorci prodavao drogu džet-setu!

Crna Hronika -

Stefan Milojević, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana Gorana Milojevića i bratanac bivšeg trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića, uhapšen je u četvrtak u Španiji.

Stefan Milojević, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana Gorana Milojevića i bratanac bivšeg trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića, uhapšen je u četvrtak u Španiji zbog sumnje da je bio organizator kriminalne grupe koja je trgovala drogom i vršila nasilje!

Specijalci su mu lisice stavili u gradu Palma na Majorki, a na fotografijama koje su snimljene prilikom hapšenja vidi se da je Milojević nasmejan.

Dobro organizovani

- Uhapšeno je ukupno 16 osoba i izvršeno 18 pretresa na različitim lokacijama. Kriminalna grupa je delovala na Majorki od marta 2018. pod plaštom udruženja građana. Ušli su u nasilne sukobe sa drugim suparničkim ekipama, ali su uspeli da preuzmu potpunu kontrolu trgovine drogom na ostrvu - saopštila je juče španska policija.

foto: EPA

Kako su preneli tamošnji mediji, među uhapšenima, čiji identitet nije saopšten, nalazi se i devojka Stefana Milojevića.

- Akcijom su rukovodili agenti španske policije u saradnji s Evropolom. Zaplenjena je veća količina novca, ali i uniforme lokalne policije - preneli su mediji.

Svi uhapšeni sumnjiče se za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, trgovinu drogom, falsifikovanje dokumenata, kao i za nanošenje teških povreda.

- Nezakonite aktivnosti Milojević je pokušao da prikrije tako što je osnovao bajkersku grupu pod nazivom Junajted tribjuns nomad, nalik na druge slične grupe, poput Anđela pakla. Međutim, bajkerska grupa, kako se sumnja, bila mu je samo paravan za trgovinu drogom - otkrili su izvori iz istrage i dodali da je grupa koju je oko sebe okupio mladi Milojević doživela nagli rast na tržištu narkotika u Španiji.

- Povezali su se s lokalnim noćnim klubovima, bordelima i organizatorima tajnih žurki za bogate i poznate, pripadnike svetskog džet-seta, pre svega na Majorki u letnjoj sezoni. Počeli su da rade poslove obezbeđenja po klubovima, koji su im bili paravan za prodaju droge - otkrili su oni.

Priveli ga specijalci... Od Milojevića oduzeli lažne uniforme i drogu
Priveli ga specijalci... Od Milojevića oduzeli lažne uniforme i drogufoto: Printscreen

Pod lupom

Prema nezvaničnim informacijama, koje su preneli španski mediji, bratanac poznatog trenera povezan je s nekoliko prethodnih zaplena sintetičkih droga i marihuane u toj državi.

- Pod lupom policije Milojević se našao čim je osnovao ogranak bajkerskog udruženja na Majorki, jer ono već postoji u SAD, Austriji, Bugarskoj, Italiji, Španiji i drugim državama i okuplja više od 1.700 članova koji su uglavnom povezani s trgovinom drogom, podvođenjem žena, ali i obračunima s drugim bandama. Gotovo istovremeno, na ostrvu su počeli sukobi kriminalnih grupa i tako je otvorena istraga u kojoj je sada otkrivena i plantaža marihuane - preneli su juče španski mediji.

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa Stefanovim ocem Goranom Milojevićem, ali se on nije javljao na naše pozive.

Rodbinske veze

Deda mu je legenda Partizana

Stefan Milojević, iako je kao dečak pošao stopama oca, strica, ali i dede Nenada Bjekovića, posle fudbala u Teleoptiku, BSK, Mortonu iz Škotske i Slovačke, odlučio je da se prebaci u ring, u kom je bio daleko uspešniji. Kako je Kurir pisao, imao je jedan K1 meč i debitovao u MMA. Za Kurir je u novembru 2018. rekao da će se, iako već neko vreme živi u Španiji, uvek boriti za Srbiju.

foto: Saša Pavlić Koki

- Uvek se borim pod srpskom zastavom. Za slavu Srbije! - rekao je tada Milojević. Inače, Stefanova majka je bratanica Nenada Bjekovića, legende Partizana i potpredsednika u FSS. Bjeković juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Prvi trener

Bio je povučen dečak, iznenađen sam

Fudbalski trener Gordan Petrić, koji je trenirao Stefana Milojevića dok je igrao u Bežaniji, bio je iznenađen vešću o hapšenju svog nekadašnjeg igrača u Španiji:

- Nisam u kontaktu s njim već godinama. Baš ste me iznenadili! Znam mu oca i strica. Stefan je, dok sam ga trenirao u Bežaniji, bio jedan običan, sasvim normalan dečko. Čak je bio povučen. Stvarno sam iznenađen! Ne znam šta bih više mogao da kažem.

A. R.

Kurir/Jelena Spasić/Foto: Privatna arhiva, Beta/Branislav Božić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja