Najnovije vesti

15 GODINA ROBIJE NOVOSADSKOM PIKASU: Murgaški (61) osuđen za 3 krivična dela, već robijao zbog silovanja
Foto: Kurir/ S.S.

38 godina proveo u zatvoru

15 GODINA ROBIJE NOVOSADSKOM PIKASU: Murgaški (61) osuđen za 3 krivična dela, već robijao zbog silovanja

Crna Hronika

Dušanu Murgaškom (61), zvanom Pikaso, iz Novog Sada, osuđivanom nasilniku i silovatelju, juče je zbog ubistva u pokušaju u KC Vojvodina, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti, izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

- Murgaški je kriv za sva tri krivična dela. Za krivično delo ubistvo u pokušaju osuđen je na 12 godina, za nanošenje teških telesnih povreda 3 godine i za ugrožavanje sigurnosti 6 meseci. Izričem mu jedinstvenu kaznu u trajanju od 15 godina zatvora. Imajući u vidu da je više puta osuđivan i da je veći deo svog života proveo u zatvoru, a da ni par meseci nije prošlo od poslednjeg izlaska do ponavljanja krivičnih dela u razmaku od samo jednog dana, Murgaškom se produžuje pritvor, sve do upučivanja na izdržavanje kazne – obrazložio je predsedavajući sudija novosadskog Višeg suda, Vidoje Mitrić.

Murgaški je, podsetimo, najpoznatiji novosadski robijaš, koji je u zatvoru sa svojih 61 godinu života, proveo ukupno 38 godina, od kojih i za krivična dela silovanja.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...