SKANDAL PRED NIŠKIM SUDOM! SESTRA UBIJENOG MOMČILA NAPALA LIDIJU! Kriva si! Stejković odbrusila: Pomeri se, polomiću te!
Foto: M.S.

incident, zamalo i tuča!

SKANDAL PRED NIŠKIM SUDOM! SESTRA UBIJENOG MOMČILA NAPALA LIDIJU! Kriva si! Stejković odbrusila: Pomeri se, polomiću te!

Crna Hronika -

Nakon ročišta na suđenju Lidiji Stejković (47) za pomaganje u ubistvu Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, došlo je do žestokog verbalnog incidenta Toplice Kostić, sestre ubijenog i optužene.

- Ovo je nastavak serije "Ubice moga oca, samo što je tamo nestao Žarač, a ovde su nestali svi dokazi. Nemam veze s njegovim ubistvom - rekla je nakon incidenta ispred suda, Lidija Stejković.

foto: M.S.

Sve je krenulo ispred sudnice kada je suđenje završeno. Toplica Kostić koja nesmanjenim žalom za bratom tuguje bila je udaljena od Stejkovićeve oko dva metra. Nepun minut nije prošao kada su usledile žestoke optužbe:

- Opljačkala si mi brata, grebala si, grebala. Videli vas ljudi kako ulazite u banku. Njega si uspela da obrneš, da ga privučeš, mene ne možeš. Kriva si - rekla je Kostićeva.

- Pomeri se od mene, gubi se od mene, polomiću te - ponovila je dva puta Stejkovićeva, a "palo" je još ružnih reči s obe strane.

U trenutku kada je verbalna rasprava došla do vrhunca i kada je jedna iskra nedostajala da se sve izrodi u fizički sukob, Bratislav Savić, advokat odbrane je zamolio saradnike da Stejkovićevu izvedu ispred suda.

- Moglo je da dođe do fizičkog sukoba, to su svi videli koji su bili prisutni ispred sudnice u hodniku pa sam zato zamolio da se Lidija izvede ispred suda - rekao nam je Savić nakon incidenta.

Toplicu Kostić je obezbeđenje sprovelo da izađe na sporedni izlaz iz suda kako se ne bi srela sa optuženom.

- Mnogo sam se uznemirila, sva drhtim. Evo već četiri godine je prošlo, a pravde za moga brata nema. Celo selo i dan danas priča o tom slučaju kada je moj brat ubijen - kratko je prokomentrarisala Kostićeva nakon incidenta.

Pre toga, na suđenju je zakazano sledeće ročište za 10. februar kada bi trebalo da budu saslušani još neki svedoci.

foto: M.S.

Sudilo se danas optuženoj Lidiji Stejković (47) koja se tereti za saučesništvo u ubistvu Simonovića. Ona je navodno ukazala jednoj osobi ili grupi da Simonović ima para i vrednosti nakon čega su ga u noći između 7. i 8. novembra 2016. godine za sada nepoznata lica vezala kanapom i tukla dok nije priznao gde krije pare u kući.

Iz tužilaštva je danas pročitana optužnica jer se promenio sastav sudskog veća, a u ovom slučaju je zamenjen jedan porotnik.

- Na Simonovićevim vratima nema naznaka obijanja što znači da je otvorio poznatoj osobi. Otužena je na svojim farmericama imala trag krvi. Simonović je izdahnuo nakon teških povreda mozga i poremećaja rada srca, rečeno je u sudnici.

Lidija Stejković i ubijeni Simonović su se družili neko izvesno vreme, a onda je došlo do njegovog umorstva 2016. godine. Ona je na sudu ranije sve negirala i rekla ne samo da nema veze s ubistvom, nego da joj je Momčilo stalno pomagao i da joj je vredniji živ.

Stejkovićeva je već jednom osuđena na godinu i po zatvora zbog neprijavljivanja ubistva. Kasnije je Apelacioni sud ukinuo presudu tako da se Stejkovićeva opet našla na optuženičkoj klupi. Dokaz koji je priložen je Momčilova krv na njenim farmericama za koje je ona rekla da je on iskašljao kada ga je jednom vodila u bolnicu. Veštak je rekao da fleka od krvi nije rasprskavajuća kakva bi bila da je pričinjena tokom ubistva.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track