Najnovije vesti

KRVAVI TRAG VODI OD ATINE DO BEOGRADA: Vođe škaljaraca u Atini likvidirane iz OSVETE za brutalno ubistvo Kotoranina
Foto: Proto thema, Interpol

Grčka policija otkrila detalje rata crnogorskih klanova

KRVAVI TRAG VODI OD ATINE DO BEOGRADA: Vođe škaljaraca u Atini likvidirane iz OSVETE za brutalno ubistvo Kotoranina

Crna Hronika

Istražitelji su dobili potvrde kolega iz Srbije i Crne Gore da su hapšenje trojice Srba na Glifadi, likvidacija „škaljaraca“ i ubistvo na Bežanijskoj kosi povezani

Državljani Srbije koji su s lažnim hrvatskim pasošima uhapšeni 6. januara na Glifadi u Atini bliski su kavačkom kriminalnom klanu, otkrila je grčka policija, navodeći da postoji velika verovatnoća da su povezani sa likvidacijom vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) 19. januara u Atini!

foto: Printsceeen

Kako prenose grčki mediji, na osnovu razmene informacija sa kolegama u Srbiji i Crnoj Gori, policija te zemlje smatra da su hapšenje trojice Srba 6. januara i dvostruko ubistvo 19. januara povezani, ali i da je likvidacija koja se 17. januara desila u Beogradu, na Bežanijskoj kosi, takođe povezana sa ova dva slučaja.

Sin (9) molio da pomognu njegovom ocu

Podsetimo, četvorica muškaraca ušla su u restoran u kom su Dedović i Stamatović sedeli sa suprugama i decom i ispalila 24 metka u njih. - Stevan Stamatović je mrtav pao na zemlju pored stola, dok je Dedović sa ranom na čelu ostao na stolici - opisali su očevici i naveli da je devetogodišnjak, koji je bio za stolom, od šoka počeo da viče i vuče ljude da pomognu njegovom ocu. Koliko su ubice bile precizne, govori i to što su, od 24 metka, samo tri završila van tela žrtava.

- Iako je na prvi pogled sve delovalo kao slučajnost, hapšenje trojice muškaraca u jednom baru na Glifadi, ubistvo Marka Vukovića (41) u Beogradu, a potom i egzekucija u restoranu u Atini jesu povezani. Uhapšeni na Glifadi kod sebe su imali pištolj kalibra 9 milimetara, sa kog je obrisan serijski broj, 19 metaka i falsifikovane lične karte.

foto: Nemanja Nikolić

Međutim, posle razmene informacija sa kolega iz Srbije i Crne Gore, utvrđeno je da su oni zapravo srpski državljani, bliski kavačkom klanu, koji je u ratu sa „škaljarcima“ - izjavio je izvor grčkih medija.  On objašnjava i da su trojica uhapšenih puštena da se brane sa slobode, ali da su potom nestali i da policija nije uspela da im ponovo uđe u trag.

- Kolege iz Crne Gore obavestile su nas da sumnjaju da je ubistvo Dedovića i Stamatovića odmazda za ubistvo Vukovića u Beogradu, koji je bio blizak vođi kavačkog klana - potvrdili su grčki istražitelji.

Kurir / E. K.

Foto: Interpol, Printscreen Proto thema

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...